Yasadışı Sanal Kumar: Gençleri Tehdit Eden Tehlike

Kumar sanal hile gerçek

YASADIŞI SANAL KUMAR SİTELERİNE DİKKAT!

Yasadışı sanal kumar siteleri suç dünyasının ilgisini çekmeye devam ederken gençleri de ağır bağımlılıklara sürükleyerek felaketlere yol açıyor. Iğdır Üniversitesi’nden Dr. Burak İli tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, “Sanal Kumarın Sosyal Medyada Tehlikeli Yükselişi” adlı makale yayımlandı.

Dr. İli’nin uyarılarına göre, sanal kumar siteleri oyuncuları kandırmak için cazip teklifler ve bonuslar sunarak tuzağa düşürüyor. Oyuncuların duyguları kontrol altından çıktıkça kazanç kaygısıyla hareket ettiği ve kumarda asla şansın söz konusu olmadığı vurgulanıyor. Dr. İli, bu sitelerin yazılım ve algoritma kurgularının şirketin kazanmasına odaklandığını belirtiyor.

Dr. İli’nin makalesine göre, kumar siteleri özellikle Facebook ve Youtube gibi sosyal medya platformlarını reklam ve pazarlama amaçlı kullanıyor. Youtube’ta sanal kumar sitelerini öven binlerce video ve kanal bulunurken Türkiye’de de bu alanda aktif kanallar bulunmaktadır. Dr. İli, yasadışı kumarı özendiren reklamlara denetim getirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.