Galatasaray, Okan Buruk ile Süper Lig’de Rekor Kırarak Gaziantep FK’yı Mağlup Etti

Okan Buruk, Gaziantep FK-Galatasaray maçında tarihe geçti! Ne Fatih Terim ne Mustafa Denizli...

Galatasaray, Gaziantep FK’yı deplasmanda 3-0 mağlup ederek Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında galibiyet elde etti. Bu sonuçla birlikte Okan Buruk, Galatasaray’ın başında en hızlı şekilde 30 galibiyete ulaşan teknik direktör olarak tarihe geçti. Daha önce Mustafa Denizli ve Gündüz Kılıç, 41 Süper Lig maçında Galatasaray ile 30 galibiyete ulaşmıştı. Ancak Okan Buruk, sadece 39 maçta bu rekoru kırarak önemli bir başarıya imza attı.

Maç sonrasında Okan Buruk yaptığı açıklamada, rakiplerinin üçlü savunmayla başladığını ancak bu durumu beklemiyorlardı. Hemen oyuncularıyla iletişime geçip nasıl karşılayacaklarını anlattıklarını belirtti. İlerleyen dakikalarda pozisyonlar bulduklarını ve goller attıklarını ancak bir golün sayılmadığını ifade etti. İlk yarıda rakibe pozisyon vermediklerini vurgulayan Buruk, ikinci yarıya da iyi bir başlangıç yaptıklarını ve skoru daha da yükselttiklerini söyledi. İyi bir maç çıkardıklarını ve yeni katılan oyuncuların adaptasyon sürecinin her maçla birlikte daha da üst seviyeye çıktığını dile getirdi. Avrupa’da da zorlu bir sezonun kendilerini beklediğini belirten Buruk, oyuncularına olan güvenini ifade ederek takımın başarısının artacağına inandığını sözlerine ekledi.

Buruk, maçta Kerem Demirbay’ın asistinin golden daha değerli olduğunu belirtirken, sahada bireysel oyunun değil takım oyununun önemli olduğunu vurguladı. Basit oynadıklarında daha iyi sonuçlar elde edeceklerini ifade etti ve Kerem Demirbay’ın bugün hem gol atıp hem de gol attırdığını vurgulayarak ona olan güveninin altını çizdi. Ayrıca transfer konusunda da açıklamalarda bulunan Buruk, Avrupa’da transfer döneminin kapanmasının ardından fırsatlarının olduğunu ve gereken çalışmaların yapıldığını belirtti. Liste verilene kadar transferlerin süreceğini sözlerine ekleyen Buruk, taraftarlardan kendilerine güvenmelerini istedi.