Ankaragücü ve Fenerbahçe: Süper Lig Gelişmeleri ve Beklentiler

Eryaman Stadı hafta boyunca gündemde kaldı, Fenerbahçe'de sürpriz eksik! Ankaragücü'nün iddaa oranı...

Ankaragücü’nün Süper Lig’deki performansı hakkında güncel bilgiler açıklandı. Geçtiğimiz sezonu Tolunay Kafkas ile tamamlayan takım, yeni sezonu yine Kafkas yönetiminde açtı fakat ilk 3 haftada sadece 2 puan toplayabildi.

Ekip, Lamine Diack ve Ghayas Zahid’in ayrılmasıyla bazı oyuncu kayıpları yaşadı. Ayrıca Emre Kılınç, Taylan Antalyalı, Gökhan Akkan ve Milson’un kiralık sözleşmeleri sona erdi. Bununla birlikte, kaleye Rafal Gikiewicz, stopere Mert Çetin (kiralık), orta alana Tolga Ciğerci (yeniden) ve Efkan Bekiroğlu, kanatlara ise Olimpiu Morutan ve Renaldo Cephas gibi isimler eklendi.

Takımın kadrosunu güçlendirme amacıyla Ali Sowe ile rekabet etmek için Riad Bajic’i transfer etti. Kanatta rekabeti artırmak için Garry Rodrigues’i, sağ bekte ise Stelios Kitsiou’yu kadroya kattı.

Fenerbahçe’nin ise Konferans Ligi gruplarına katılmaya hak kazandığı belirtildi. Sarı-lacivertli ekip H Grubu’nda Nordsjaelland, Spartak Trnava ve Ludogorets ile mücadele edecek. Ayrıca takımın, Süper Lig’de geçen haftayı boş geçtiği ve öncesinde 2 maçta 6 puan topladığı ifade edildi.

Takımda bazı oyuncu sakatlıkları bulunurken, yeni transferlerden Ryan Kent ise İstanbul’da bırakıldı. Kadroya son olarak katılan Dominik Livakovic’in ilk resmi maçında Fenerbahçe forması giyme ihtimali olduğu belirtildi.

Maçta İsmail Yüksek’in kesinlikle forma giyeceği ifade edilirken, diğer Türk oyuncuların İrfan Can Kahveci veya Cengiz Ünder olacağı belirsizliğini koruyor. Serdar Aziz ya da Mert Müldür’ün ise son forma şansı olduğu vurgulandı. Orta alanda ise İsmail’in yanında Sebastian Szymanski ve Fred’in görev alması bekleniyor. Sol kanatta Dusan Tadic ve hücum merkezinde Edin Dzeko’nun görev yapması öngörülüyor.

Haberde dikkat çeken istatistikler de paylaşıldı. Tolunay Kafkas’ın Fenerbahçe’ye karşı mücadele ettiği maçlarda sadece 4 galibiyet aldığı belirtildi. Fenerbahçe’nin ise İsmail Kartal yönetiminde oynadığı 8 resmi maçı da kazandığı vurgulandı.

Haberin sonunda ise Misli üyelerinin tercihlerine yer verildi. Fenerbahçe’nin galibiyet beklentisinin yüksek olduğu belirtilirken, %21’lik kesimin ise maçta en az 3 gol beklediği ifade edildi.

Son olarak, Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Sebastian Szymanski’nin Polonya kariyerinden güzel golleri izlemek için bir video linki de paylaşıldı.