Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: “Milli Aradan Sonra Güçlü Bir Geri Dönüş Yapacağız ve Transfer Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Galatasaray'a Okan Buruk'tan transfer açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonrası yaptığı açıklamada rakiplerinin üçlü savunmayla başlamasının beklenmedik olduğunu belirtti. Hızlı bir şekilde oyuncularıyla iletişime geçerek nasıl karşılık vereceklerini anlattıklarını söyleyen Buruk, ilk yarıda rakibe pozisyon vermediklerini vurguladı.

Buruk, ikinci yarıya da iyi başladıklarını ve gol pozisyonları bulduklarını ifade etti. Ancak bir golün sayılmadığını belirten teknik adam, overall olarak iyi bir maç çıkardıklarını söyledi. Yeni katılan oyuncuların alışma sürecinin her maçla birlikte ilerlediğini dile getiren Buruk, bugün Angelino, Kerem Demirbay ve Tete’nin iyi performans sergilediğini ekledi. İlerleyen süreçte kazanarak yoluna devam edeceklerine inandığını belirten Buruk, Avrupa’da zor bir sezonun kendilerini beklediğini ifade etti.

Kerem ile Icardi arasında önemli bir bağ olduğunu söyleyen Buruk, Kerem’in attığı asistin çok değerli olduğunu belirtti. İcardi’nin de benzer şekilde bencil olmayıp takım arkadaşlarına pas verdiğini vurgulayan teknik adam, takım oyununun bireysel oyunun üzerinde olduğunu söyledi. Kerem’in bugün attığı gol ve attırdığı golle sahada en iyi performans sergileyenlerden biri olduğunu dile getiren Buruk, ona olan güvenlerinin tam olduğunu ve Türkiye’nin en iyi oyuncularından biri olduğunu sözlerine ekledi. Buruk, transfer konusuyla ilgili olarak ise Avrupa’da transfer dönemi sona erdikten sonra fırsatlarının olduğunu belirterek, herkesin endişelenmemesini ve yönetimin gereken çalışmaları yaptığını ifade etti.

Bu sezon daha erken bir çıkış yapacaklarına inandığını söyleyen Buruk, milli aranın ardından daha iyi bir şekilde geri döneceklerini dile getirdi. Şampiyonlar Ligi’ne katılım paylarının bütçe için önemli olduğunu belirten teknik adam, liste verilene kadar transfer çalışmalarının devam edeceğini ve taraftarlara güvenmelerini sözlerine ekledi.