Gençlerbirliği, Ahlatçı Çorum FK deplasmanında galibiyet peşinde

Gençler’in planı çıkışı sürdürmek

Gençlerbirliği, Trendyol 1. Lig’de iyi bir başlangıç yaparak çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Kırmızı-siyahlılar, 4. haftada Ahlatçı Çorum FK ile deplasmanda karşılaşacak. Mücadele, Çorum Şehir Stadı’nda saat 19.15’te başlayacak ve Oğuzhan Çakır yönetiminde gerçekleşecek. Eryaman Stadı’nın bakımda olması nedeniyle iki iç saha maçını Aktepe’de oynayan Gençlerbirliği, Ümraniyespor ve Bodrumspor’u mağlup ederek 7 puan topladı. Sakaryaspor maçında ise berabere kaldı. Gençlerbirliği, Çorum FK’yı yenerek sezondaki ilk deplasman galibiyetini almaya çalışacak.

Ahlatçı Çorum FK, geçen sezon gösterdiği performansın ardından Trendyol 1. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Şu ana kadar oynanan üç maçta, iki galibiyet ve bir yenilgi aldı. Tuzlaspor ve Göztepe’yi deplasmanda yenerek iyi bir başlangıç yapan takım, kendi sahasında Bitexen Giresunspor’a mağlup oldu. Çorum FK, taraftarına kendi sahasında galibiyet sevinci yaşatmayı amaçlıyor.

Gençlerbirliği, geride kalan üç maçta toplamda üç gol atan üç farklı oyuncuyla gol sevinci yaşadı. Yasin Güreler, Uğur Akdemir ve Mustapha Yatabare’nin golleri takıma 2 galibiyet getirdi. Ahlatçı Çorum FK’nın yeni transferi Thomas Verheijdt ise takımına iki gol kazandırdı. Diğer goller ise Atakan Akkaynak ve Geraldo’dan geldi.

Gençlerbirliği daha önce hakem Oğuzhan Çakır yönetiminde üç maç oynadı. Bu maçlardan bir tanesinde berabere kalırken, iki maçı kaybetti. Ahlatçı Çorum FK ise hakem Oğuzhan Çakır’ın yönettiği tek maçını kazanmayı başardı.

Sinan Kaloğlu, Gençlerbirliği’nin teknik direktörü olarak sezonun ilk üç haftasında elde edilen başarılı sonuçların sırrının “sevgi” olduğunu açıkladı. Kaloğlu, takımın başarı grafiğini yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti ve Beştepe’deki güzel bir birliktelik ortamının 7 puan kazanmalarına neden olduğunu söyledi. Kaloğlu, zorlu rakiplere karşı iyi oyunlar ortaya koyduklarını ve daha iyi duruma geleceklerini ifade etti. Çorum FK maçını iyi bir sonuçla tamamlamak istediklerini ve milli maç arasında daha iyi duruma geleceklerini dile getirdi.

Takımın transfer politikası hakkında konuşan Kaloğlu, karakterin önemli olduğunu ve iyi oyunculuğun yanı sıra karaktere de dikkat ettiklerini belirtti. Kendilerine uyum sağlayan karakterli bir grupla çalıştığını söyleyen teknik direktör, yeni bir takım olduklarını ve diğer takımların üzerine takviyeler yaptığının altını çizdi. Transfer dönemi henüz sona ermediği için eksiklikleri gözlemleyerek hareket edeceklerini, gerektiğinde transfer yapabileceklerini söyledi.

Gençlerbirliği’nin başkanı Niyazi Akdaş ve yönetim kurulu üyeleri, Ahlatçı Çorum FK maçının hazırlıklarını tamamlandığı son çalışmayı izledi. Akdaş, oyunculara moral desteği vererek 3 puan isteğiyle başarılar diledi.

Son olarak, geçen sezonun devre arasında transfer edilen Moritanyalı forvet Souleymane Doukara ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Bu sezon kadroda düşünülmeyen Doukara’nın ayrılığıyla birlikte Gençlerbirliği, Nijeryalı hücum oyuncusu Olarenwaju Kayode ile temas halinde olduğu bilgisini paylaştı. Olarenwaju Kayode daha önce Gaziantep FK ve Sivasspor’da forma giymiş bir deneyimli oyuncu. Ayrıca, 20 yaşındaki yetenekli forvet oyuncusu Baran Başyiğit’in sezon sonuna kadar Orduspor 1967 A.Ş’ye kiralandığı bildirildi. Baran, geçen sezon U19 Elit B Ligi’nde gol kralı olmuştu.