Esenler Belediyesi Tarafından Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı Açıldı

Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler'in anısına yaptırılan Hanımlar Konağı’nın açılışına katıldı

Esenler Belediyesi, Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı’nın açılışını gerçekleştirdi. Hanımlar Konağı, 15 Temmuz Millet Bahçesi içinde bulunuyor ve Emine Erdoğan tarafından düzenlenen bir törenle açıldı. Yaklaşık bin kişi kapasiteli olan konağın içinde Hanımlar Kıraathanesi, Mutfak Atölyesi, Beceri ve Hobi Atölyesi, Şule Yüksel Şenler Kitap Okuma Salonu ve sergi salonu gibi alanlar bulunmaktadır. Ayrıca açılışa Şule Yüksel Şenler Vakfı onursal başkanı Emine Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti İstanbul milletvekilleri, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Çoşkun Yılmaz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Teyfik Göksu, Şule Yüksel Şenler Vakfı Başkanı Leyla Şahin Usta ve çok sayıda davetli katıldı.

Emine Erdoğan, açılış konuşmasında, “Şule Yüksel Şenler’in amacı, Rabbine kulluk etmekten başka bir şey değildi. Kendisi zorlukların üstesinden inancının gücüyle gelmiş, ‘İnsanların en hayırlısı, onlara en faydalı olanıdır’ prensibinin canlı bir örneğiydi. İnancı, çağın tüm klişelerini yıkarak, dindar gençlere umut ve direniş aşılamıştı. Ancak maalesef hayatı, darbelerle şekillenen Türkiye’nin en zor dönemlerine denk gelmişti. Talepleri meşru olsa da, hukuka aykırı uygulamalara maruz kaldı. Özgürlük arayışı, onu tarihe geçen bir mücadeleye sürükledi” şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler’in hayatının iki önemli cephede mücadele etmek zorunda kaldığını belirtti. Sadece medeni giyimle ilişkilendirilenlerin hedefi olmadığını ve kadınları eve kapatma gibi yanlış algılamalarla karşılaştığını söyledi. Türbanı görünür kılan Şule Yüksel Şenler’in, modern bir ailede yetişmiş bir kadının İslam’a verdiği önemi ve dini yaşamanın her dönemde mümkün olduğunu gösterdiğini vurguladı. Ayrıca kadınların özgürlüğü için yaptıkları çalışmaların ve Şule Yüksel Şenler’in kadınlara ilham kaynağı olduğunu da dile getirdi.

Emine Erdoğan, konuşmasında ayrıca Şule Yüksel Şenler’in mirasının devam ettiğine dikkat çekti. Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın adına açılan okullar, yurtlar ve merkezlerin, onun anısını yaşatmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Son olarak Esenler Belediyesi ile açılan Şule Yüksel Hanımlar Konağı’nın hanımlara çeşitli eğitim ve faaliyetlerle destek olacağını belirtti.