Filenin Sultanları Altın Madalya İçin Sırbistan ile Kapışacak! Avrupa Şampiyonası Final Heyecanı Başlıyor!

Her smaçta Brüksel çınladı: Hoop güm Türkiye sultanlar finale... Muhteşem geceyi Hürriyet tribünden izledi

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonası yarı finalinde son şampiyon İtalya’yı 3-2’lik skorla mağlup ederek nefes kesici bir geri dönüş yaşadı. Binlerce Türk taraftarın desteğini arkasına alan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 15 bin kişilik Paleis 12 Stadyumu’nda tarih yazdı. Bu büyük başarı, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da büyük bir coşkuyla karşılandı.

Maçın gerçekleştiği Brüksel’deki Paleis 12 Stadyumu’nda inanılmaz bir seyirci desteği vardı. Salon neredeyse tamamen Türk seyircilerle doluydu. Her serviste “Hoop, güm” tezahüratlarıyla Filenin Sultanları’na destek olan taraftarlar zaferle birlikte büyük bir coşku yaşadı.

Artık voleybolun Türkiye için futbol kadar önemli bir spor olduğunu düşünmek elde değildi. Hem Türkiye’den hem de Avrupa’nın dört bir yanından gelen taraftarlar, Atomium Heykeli’nin yanındaki spor salonunda buluşarak Filenin Sultanları’na destek vermek için bir şenlik havasında maçı izlemeye gidiyordu. İtalyanlar da takımlarını büyük bir coşkuyla desteklemek için gelmişti.

İtalya’nın 2-1 öne geçtiği 3. set zorlu geçse de Filenin Sultanları’nın kazanmaya olan inancı hiç kaybolmadı. Taraftarlar da binlerce güçleriyle takımlarını desteklemek için tezahüratlar yapmaya devam etti. Türk seyircilerin bir bölümü rakip takımı yuhalayarak psikolojik olarak etkilemeye çalışsa da diğer sağduyulu gruplar bu harekete engel oldu. 4. ve 5. setlerde Türkiye’nin gerçek gücünü göstermesiyle mücadele tamamen döndü. Bu geri dönüş, Filenin Sultanları’nın gücünü bilenler için sürpriz olmasa da İtalyanlar için bir sürpriz oldu.

Kaptan Eda Erdem, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas’tan gelen sayılar salonun coşkusunu katladı. Son seti 15-6 kazanan Filenin Sultanları, sahadan zaferle ayrıldı. Bu büyük galibiyeti kutlarken Zehra Güneş, taraftara dönerek onları çok sevdiklerini söyledi.

Türk taraftarlar, spor salonundan “En büyük Türkiye” tezahüratlarıyla ayrılarak Brüksel sokaklarında konvoy yaptı ve zaferi kutladı. Filenin Sultanları, 14 maçtır yenilgi yüzü görmeden finale yükseldi. Şimdi tüm Türkiye, 2003 ve 2009 yıllarında gümüş madalyayla ayrıldığı Avrupa Şampiyonası’ndan altın madalya bekliyor. Bu takım ve taraftarları, bu zaferi hak ediyor!

Bugün Sırbistan ile oynanacak olan 2023 Avrupa Şampiyonası finalinde Milli Kadın Voleybol Takımı, altın madalya için mücadele edecek. Filenin Sultanları, son 16 turunda Belçika’yı, çeyrek finalde Polonya’yı, yarı finalde ise İtalya’yı yenerek finale yükseldi. Sırbistan da A Grubu’ndan lider çıkarak finale yükseldi.

Filenin Sultanları daha önce oynadığı 2 finali kaybetti. Ancak bugün Sırbistan’ı yenerek altın madalyayı kazanmayı hedefliyor. İki takım, geçmişteki Avrupa Şampiyonası finalinde karşılaşmış ve Sırbistan altın madalyayı kazanmıştı. Sırbistan Milli Takımı’nın başantrenörlük görevini yapan Giovanni Guidetti, takımın yıldızı ve en skorer ismi de Tijana Boskovic. A Milli Takımımız’ın başantrenörü Daniele Santarelli ise geçtiğimiz yıl Sırbistan’ı dünya şampiyonu yapmıştı. Türkiye son 14 maçını kazanarak dünya klasmanında 1 numarada yer alıyor ve Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 8 maçı da kazandı. Bugün Türkiye, altın madalyayı hak ettiği için mücadele edecek.