Galatasaray’da İcardi ve Kerem İşbirliği Gol Yollarında Etkileyici Bir Performans Sergiliyor

Galatasaray’ın bitirim ikilisi: Mauro Icardi - Kerem Aktürkoğlu

Galatasaray’da, Mauro İcardi ve Kerem Aktürkoğlu ikilisi gol atma konusunda hala uyumlu bir şekilde devam ediyor. Geçen sezon şampiyonluğa ulaşmada büyük rol oynayan bu ikilinin işbirliği, bu sezon da etkileyici bir performans sergiliyor. Son olarak Gaziantep maçında deplasmanda 3-0 galibiyet elde eden Cimbom’da, İcardi, Kerem’in asistiyle gol atmış ve bu ikili geçen sezondan bu yana 10 golün assistini yaptılar. Bu işbirliğinde öncelikle Arjantinli yıldız İcardi, ön plana çıkan gol sağlayıcısı olurken, Kerem ise golleri kaydeden oldu.

Bu ikili işbirliği Başakşehir maçıyla başladı. Geçen sezon Dünya Kupası arasından önce oynanan ve Galatasaray’ın 7-0 kazandığı maçta Kerem 3 gol atarak, İcardi de 2 asist ve 1 gol ile katkı sağladı. Bu maçta Kerem’in attığı gollerin ikisinde pası veren isim ise İcardi’ydi.

Ardından Kadıköy’deki 3-0’lık maçta da İcardi, Kerem’e asist yaparak, ikilinin rolleri değişti. Artık servis kısmını Kerem Aktürkoğlu üstlenirken, gol atma görevini ise İcardi devraldı. İlk olarak Antalya maçında Kerem’in pasıyla İcardi gol sevincini yaşadı.

Geçen sezonki Kayserispor, İstanbulspor ve Sivasspor maçlarından 4-1 sonuçlanan Ankaragücü maçına kadar da Kerem’in servisleri İcardi’nin golüyle taçlandı. Bu işbirliği sonucunda, İcardi 3 kez, Kerem ise 5 kez gol kaydetmesini sağladı. Bu sezon da Trabzonspor ve Gaziantep FK maçlarında İcardi, Kerem’den birer asist aldı.

İcardi ve Kerem, iki sezon boyunca birbirlerine 10 kez gol attırdılar. Sarı kırmızılı takım, “Bitirim İkili”nin gol-asist işbirliği yaptığı bu 9 maçı da kazanarak 27 puan topladı.

Maç Skor Asist Gol
Başakşehir 7-0 İ K
Başakşehir 7-0 İ K
Fenerbahçe 3-0 İ K
Antalya 2-1 K İ
Kayseri 6-0 K İ
İstanbul 2-0 K İ
Sivasspor 2-0 K İ
Ankaragücü 4-1 K İ
Trabzon 2-0 K İ
Gaziantep 3-0 K İ