“A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonası Zaferiyle İstanbul’a Döndü”

Şampiyon kızlarımızı coşkuyla karşıladık: Hoş geldiniz Muhteşem Sultanlar

Avrupa Şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı, İstanbul Havalimanı’na coşkulu bir şekilde karşılandı

Belçika’nın başkenti Brüksel’den dün İstanbul Havalimanı’na iniş yapan uçağı, Türk bayraklı “follow me” araçları ve itfaiye araçlarının sirenleri eşlik etti. Uçak, ‘su takı’ töreniyle karşılandı ve havalimanı çıkışında da bir karşılama töreni düzenlendi. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, sporcuların aileleri, gazeteciler ve vatandaşlar da törene katıldı.

Kaptan Eda Erdem Dündar, şampiyonlukla ilgili olarak, “Cumhuriyet’in 100. yılını kutladığımız bu sezon, Filenin Sultanları olarak harika bir performans sergiliyoruz. 2. şampiyonluğumuzla karşınızdayız ve bu tarihi bir olay. Bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Aylardır uzakta evlerimizden, tek bir amaç için çalışıyoruz ve Avrupa Şampiyonası’ndan da başarıyla ayrılmaktan çok mutluyuz. Baştan beri inancımız tamdı. Hem saha içinde hem de dışında harika bir ekibe sahibiz ve bunu sahaya yansıtmanın ne kadar büyük bir sonuç doğurabileceğini gösterdik. Sırbistan ile çekişmeli bir maç oldu ve sonunda 3-2 galip ayrıldık. Ülkenin birlik ve beraberliğini görmek, insanların desteklerini dev ekranlarda görmek inanılmaz bir güç kaynağı. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Milli pasör Cansu Özbay ise şunları söyledi: “Bu duyguları kelimelere dökmek zor. Türk kadınları olarak tarihinde bir ilk olan Avrupa Şampiyonluğu’nun gururunu yaşıyoruz. Sadece biz görünüyoruz ancak bu, uzun yıllara dayanan bir sistemle gerçekleşti. Destek ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu başlangıç, umarım daha nice güzel kupalar kazanırız.”

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da karşılama töreninde yaptığı konuşmada, “Voleybol bu ülkeye tarihinde ilkleri yaşatıyor. Artık almadığımız hiçbir kupa kalmadı, tek eksik olan Olimpiyat. Umarım bu takım olimpiyatlarda da başarı elde eder ve kürsüde yer alır. Dün ülkemizin gururu olduk, İstiklal Marşı’nı okurken bizi yalnız bırakmayan gurbetçi taraftarlarımıza, ülkemizde evlerde ve sokaklarda bizi izleyen tüm taraftarlara teşekkür ediyorum” dedi.

Şampiyonluk maçını izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski bakanlar Mehmet Kasapoğlu, Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da büyük bir coşkuyla sevinçlerini paylaştı. Şampiyonluk sevinci, tören sırasında da sahaya yansıdı.

Avrupa Şampiyonluğunu kutlamak amacıyla telefonla Kaptan Eda’yı arayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “2023 CEV Avrupa Şampiyonu olan A Millî Kadın Voleybol Takımımızı, Filenin Sultanları’nı canı gönülden tebrik ediyorum” sözlerini paylaştı. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan da milli takımı sosyal medya üzerinden tebrik etti ve şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk kadınının azim ve kararlılığını bir kez daha gösterdiniz. Şampiyonluk size çok yakıştı! Zaferleriniz daim olsun.”

Diğer siyasi liderler de şampiyon takımı kutlayarak, milli takımın başarısıyla gurur duyduklarını belirttiler. Kemal Kılıçdaroğlu, “2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı yürekten kutluyorum. Bizlere bu mutluluğu ve heyecanı yaşattığınız için teşekkürler… Sizinle gurur duyuyoruz” mesajını paylaştı. Meral Akşener de sosyal medya üzerinden milli takımı kutlayarak, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türk kadınının azim ve kararlılığını bir kez daha gösterdiniz. Şampiyonluk yine size çok yakıştı!” ifadelerini kullandı.