Eric Bailly: İstikrar ve Mücadele ile Dolu Bir Kariyer

Beşiktaş'ın yeni transferi Eric Bailly’nin film gibi hayat hikayesi! Sokakta 2. el telefon da sattı, sigara da...

Manchester United’ın savunma oyuncusu Eric Bailly, Fildişi Sahilleri’nde doğup futbol oynamanın hayalini kurarak büyümüştür. Ancak zorlu ekonomik koşullar erken yaşlarda onu çalışmaya ve ailesine destek olmaya yöneltmiştir. Genç yaşta futbola başlayan Bailly, aslında rakipleri durdurmak konusunda büyük bir yeteneğe sahip olduğunu fark etmiştir. İdolü olarak Sergio Ramos’u seçen Bailly, iyi bir takım bulmak ve para kazanmak için birçok takımda denemeler yapmıştır.

2011 yılındaki bir gençlik turnuvasında gösterdiği performans sayesinde Espanyol tarafından keşfedilen Bailly, İspanya’da futbol oynamaya başlamıştır. Espanyol’da Barcelona karşılaşmasında sergilediği performans ve Lionel Messi’ye karşı gösterdiği oyun büyük ses getirmiştir. Bu başarının ardından Villarreal’e transfer olan Bailly, burada da başarılı bir performans sergilemiştir. Daha sonra Jose Mourinho tarafından transfer edilen oyuncu, Manchester United’a transfer olmuştur.

Sakatlık sorunları nedeniyle zaman zaman sahalardan uzak kalan Bailly, Premier Lig’in en iyi savunma oyuncularından biri olarak gösterilmiştir. Ancak sakatlıklar nedeniyle formayı giderek kaybetmeye başlamıştır.

Bailly, idolü olarak Sergio Ramos’u görmektedir ve onun futbolundan büyük bir ilham almaktadır. “En iyi ve mükemmel referans noktalarından biri” olarak nitelendirdiği Ramos’u Messi ve Ronaldo’nun önüne geçirmektedir.

Sakatlıklarla mücadele ettiği dönemde verdiği röportajda Bailly, futbolun gerçek hayattan farklı olduğunu ve zaman zaman başarısızlıklarla karşılaşabileceğini belirtmiştir. Ancak Afrika’da yaşadığı zor zamanlar, ona motivasyon kaynağı olmuştur.

Fiziksel gücü, agresifliği, hızı ve her iki ayağını da kullanabilmesiyle ön plana çıkan Bailly, çok yönlü bir oyuncudur. Sağ ve sol bek mevkilerinde de oynayabilmesi onu diğer oyunculardan ayırmaktadır. Taktik anlayışı ve pas kalitesi ise geliştirilmesi gereken alanlarıdır.