Sel Felaketinde Kaybolan Bebek Asel İçin Arama Çalışmaları Sürüyor

Asel bebeği arama çalışmaları devam ediyor... 250 kişilik ekip ve 6 kadavra köpeği sahada

Sağanak yağışların ardından Sevinçli köyü ve Kireçlik mevkisinde yaşanan sel felaketi, acı bir olayla sonuçlandı. Sel sularına kapılan araçlardan birinde bulunan 2 çocuk annesi Gülseren En, maalesef hayatını kaybetti. Eşi Çapan En ve diğer araçlardaki 13 kişi ise kurtarılarak güvende oldukları belirlendi. Ancak Nazif Balcan ve eşi Hayriye Balcan’ın 3 aylık bebekleri Asel, annesinin kucağından kayarak akıntıya kapıldı ve hala bulunamadı. AFAD, jandarma, polis, itfaiye ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan yaklaşık 250 kişilik ekip, Asel bebeği bulmak için titiz bir arama çalışması yürütüyor. Arama çalışmalarına eğitimli 6 kadavra köpeği de dahil edildi. Melendiz Çayı ve çevredeki arazilerde yapılan aramaların sonuç vermemesi, arama ekibini endişelendiriyor. Asel bebeği arama çalışmalarına ailesinin de katkı sağladığı belirtiliyor.

Sel felaketinin gerçekleştiği anlara dair çekilen fotoğraflar ve videolar da ortaya çıktı. Kurtarıldıktan sonra çekilen bir fotoğrafta Hayriye Balcan’ın çamurlu ve üzgün halde başka bir kadına sarılarak gözyaşı döktüğü görülüyor. Olayın cep telefonu kamerasıyla kaydedildiği belirtiliyor.

Sel sonucunda oluşan yaralar da tedavi edilmeye başlandı. Yarılan yol yeniden yapılarak ulaşıma açıldı. Sel felaketinin yaşandığı akaryakıt istasyonunda çalışan Adem Çelik, o anları anlatarak, “Her şey çok hızlı gelişti. Sel suları araçları sürüklemeye başladığında, Asel bebeğin annesi de sel sularıyla birlikte sürüklendi. Umuyorum ki Asel bebeği bulurlar. Onun için gerçekten üzgünüz. Selin etkisiyle istasyonumuzun direği bile yok oldu. Devletimiz yolun bir tarafını tekrar yapıp açtı, ama Asel bebeğe ne oldu bilmiyoruz” şeklinde konuştu.