CHP Lideri Kılıçdaroğlu Açıklamalarda Bulundu: Mansur Yavaş Adayımız, TSK Bizim Gözbebeğimizdir!

Kılıçdaroğlu: Mansur Bey bizim adayımız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı’nın açılışına iştirak etti. Açılışın ardından basının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yeniden aday olduğunu belirterek, “Mansur Bey bizim belediye başkanımız ve adayımızdır” dedi. Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun TSK hakkındaki açıklamaları sorulduğunda Kılıçdaroğlu, “Bu konuda parti sözcümüz görüşümüze dayanarak düşüncelerini dile getirdi. TSK bizim gözbebeğimizdir. TSK’nın kurumsal olarak hedef alınmasını kesinlikle doğru bulmayız” şeklinde konuştu. CHP’nin 100. yıl videosunda yer alan EOKA örgütüne ait bir fotoğrafa ilişkin olarak da Kılıçdaroğlu, “Bu, Kıbrıs çıkartması sırasında EOKA üyelerinin nasıl defnedildiğini anlatan bir kare. Önce onlar gösteriliyor, ardından nasıl defnedildikleri ve Türk bayrağının nasıl dalgalanmaya başladığı gösteriliyor” dedi.

Mansur Yavaş da adaylığı hakkında şunları söyledi: “Büyük bir oy farkıyla seçilebileceğimize inanıyoruz. 4,5 yıldır hizmet ettik. Ankara halkının ihtiyaçlarına yönelik israf etmeden sadece hizmet ettik. Aynı şekilde devam edeceğiz.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyada paylaştığı 100. kuruluş yıldönümü videosu tartışmalara neden oldu. Videonun 50. saniyesinde EOKA üyelerine ait bir görüntü yer aldı. Videoda, “Türk askeri yerine EOKA teröristlerinin Türk bayrağını ele geçirdikten sonra yaptığı kutlama anının fotoğrafı kullanıldığı” iddiaları üzerine CHP’den açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aysu Bankoğlu, bu iddiaları karalama kampanyası olarak nitelendirerek, “Bu bölümde Ecevit’in bu hainleri Beşparmak Dağlarına gömdüğü hikayesi yer almaktadır” dedi. Videonun KKTC’de tepkiye neden olduğu da biliniyor. Bu görüntüler daha önce KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından şu şekilde anlatıldı: “Rum-Yunan ve EOKA çeteleri, 23 Nisan 1964’te bayram gününde hain bir saldırıyla Göçeri köyü üzerinde mevzi olarak kullanılan binayı mücahitlerimizi şehit ederek ele geçirdi. Rum propaganda birimleri, bina önünde çekilen Türk bayrağının ele geçirildiği fotoğrafı dünya basınına servis ederek, ‘Kıbrıs’ta Türk direnişini yok ettik’ şeklinde mesajlar verdi.”