“EURO 2008 Oyuncuları Yardım Maçında Buluştu ve Ersen Martin İçin Düzenlenecek Maçın Hazırlıklarına Başladılar”

EURO 2008’in efsaneleri Ersen Martin için birleşti

Türk futbol tarihinde unutulmaz bir başarıya imza atan EURO 2008’deki Türkiye-İsviçre maçının oyuncuları, 15 yıl sonra yardım amaçlı bir maçta tekrar bir araya geldi. Lozan’da oynanan ve depremzedelere yardım amaçlı düzenlenen maçta, oyuncular sahaya el ele, kol kola çıktı. İsviçreli kurtarma ekibinin onurlandırıldığı seremoniden sonra, takımlar 2-2 berabere kalarak sahayı alkışlar eşliğinde terk etti.

EURO 2008’de üçüncülük alan eski futbolcuların İstanbul’a dönüş yolculuğu, duygusal anlara ev sahipliği yaptı. Eski futbolcular, uçakta eski günleri hatırlayarak duygulandı. Komik anılar, espriler ve kahkahalar havada uçuştu. Ancak bazı üzücü olaylar da konuşuldu, özellikle Almanya’ya karşı kaybedilen yarı final maçı hala hafızalardaydı.

Konuşmalar arasında, 22 Şubat’ta aort yırtılması sonucu hastaneye kaldırılan Ersen Martin’in durumu da gündeme geldi. Kimse tarafından ilgilenilmeyen Ersen için ne yapılacağı tartışıldı. Sonunda, aynı ekip bir yardım maçı düzenleme kararı aldı. Bu maç, önümüzdeki milli maç arasında, yani 9-16 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak ve tüm geliri Ersen Martin’in tedavisinde kullanılacak.

Bu maçta Emre Belözoğlu ve Arda Turan liderliğinde iki takım karşı karşıya gelecek. Belözoğlu, Fenerbahçe’nin eski ve yeni futbolcularından oluşan bir kadro kuracak, Turan ise Galatasaraylı isimlerin ağırlıkta olduğu bir takımı sahaya sürecek.

Emre Belözoğlu ve Arda Turan, sadece takımları oluşturmakla kalmayacak, aynı zamanda futbol camiasının önde gelen isimlerinden destek isteyerek Ersen Martin için düzenlenecek karşılaşmaya yardım talep edecek. Bu vesileyle, EURO 2008 kadrosunu gönülden kutluyor ve bu tür organizasyonların örnek alınmasını ve devam etmesini temenni ediyoruz.