Çinli Kadın Diplomatların Gözünden Türkiye’nin Doğal ve Kültürel Zenginlikleri: Büyükelçi ve Eşi Türkiye’ye İlişkin Bakışlarını Sergiliyor

Çinli kadın diplomatların gözünden... Türkiye renkli ve sürprizli

Çinli Kadın Diplomatların Gözünden Türkiye’nin Doğal ve Kültürel Zenginlikleri

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin’in eşi Lan Weibin, Türkiye’nin doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve yerel yaşamı, Çinli kadın diplomatlar tarafından çekilen fotoğraflarla bir sergiyle sunuldu. Sergi, elçilik içerisinde ziyaretçilere açıldı ve Büyükelçi Shaobin, gelen konuklarını öncelikli olarak bu sergiyi gezmeye davet ediyor.

Weibin, elçilikte çalışan kadınların Türkiye’de geçirdikleri zamanın değerini ve bu ülkeye olan ilgilerini takdir etmek istediğini belirtti. Aynı zamanda sergide kendi fotoğrafı da bulunan Sefire Weibin, şunları ifade etti: “Kadın diplomatlarımızın, görev yaptıkları ülkeyi gezip keşfetmelerini, Türkiye’nin köklü tarihini incelemelerini ve bu sıcak, samimi insanların geleneklerini tanımalarını her zaman teşvik ettim.”

Weibin’a göre, bu şekilde Türkiye’yi gezme, fotoğraflama ve tanıma yöntemiyle, ülkeyi gerçekten anlamak, takdir etmek ve Türk halkına sevgi beslemek mümkün olur. Bu sayede Çin ve Türkiye arasındaki karşılıklı anlayışı derinleştirerek iki ülkenin dostluğunu güçlendirmek için somut adımlar atılır. İşte “Benim Objektifimden Türkiye” fotoğraf yarışmasını düzenlemelerinin nedeni de bu öncelikle amaçtır. Çünkü objektiflerinden baktıklarında, Türkiye çok renkli ve birçok sürpriz ve duygu yaşatıyor. Çin ve diğer ülkelerden daha fazla insanın Türkiye’ye gelmesi ve bu büyülü, güzel ülkeyi yakından tanıması içtenlikle umuluyor.