Galatasaray, Titiz Sağlık Kontrolü ile Krizden Kurtuldu

Galatasaray'da tarihi kriz direkten döndü! Paul Pogba’nın transferinden son anda vazgeçildi

Galatasaray’ın sağlık kontrollerindeki titizlik ve doktorlarının uzmanlığı, kulübü muhtemel bir krizden korudu. Kulübün orta sahaya transfer etmeyi düşündüğü Tanguy Ndombele öncesi, Paul Pogba ismi üzerinde duruluyordu. 30 yaşındaki Fransız futbolcu, Fransa Milli Takımı ve kulüp kariyerinde birçok kupa kazanmış bir dünya yıldızıydı ve mali açıdan da uygundu. Sarı kırmızılı kulüpte oynamayı çok isteyen Pogba, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek bir takıma katılabileceği için heyecanlıydı.

Ancak, Galatasaray yönetimi oyuncunun sakatlık geçmişi hakkında endişeler taşıyordu. Bu nedenle, şans faktörünü devre dışı bırakmak isteyen kulüp, detaylı bir sağlık kontrolü talep etti. Pogba da bu talebi kabul ederek, Galatasaray doktorlarının Fransa’ya giderek kendisini kontrol etmesine izin verdi. Yapılan testler sonucunda doktorlar, transferin riskli olduğuna karar verdi ve Pogba’nın transferinden vazgeçildi. Bunun üzerine, Ndombele ile anlaşmaya varıldı.

Sağlık kontrollerinden geçemediği için transferi gerçekleşmeyen Paul Pogba’nın doping testinin pozitif çıktığının açıklanması, Galatasaray yönetimine büyük bir rahatlama yaşattı. Zira ikinci testin de pozitif sonuçlanması durumunda, Fransız futbolcunun 2 ila 4 yıl arasında bir ceza alması bekleniyordu. Bu durum, sarı kırmızılıları büyük sorunlarla karşı karşıya bırakacaktı çünkü sözleşmenin feshedilmesi bile olsa, transfer döneminin son günlerine yaklaşıldığı için aynı kalitede bir oyuncunun uygun koşullarda bulunması neredeyse imkansız olacaktı ve tüm planlar altüst olacaktı.

Yüksek oranda testosteron tespit edilen ve geçici olarak futboldan men edilen Paul Pogba’nın menajeri Rafaela Pimenta, “İkinci testi bekliyoruz. O zamana kadar herhangi bir şey söyleyemeyiz. Ancak kesin olan bir şey var, Paul’ün niyeti kuralları çiğnemek değildi” şeklinde açıklama yaptı.