CHP İstanbul İl Başkanlığı Seçimi Belirsizliği Devam Ediyor

İstanbul’da tek aday zirvesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il kurultayında etkili olan isimlerden Erdoğan Toprak ve Battal İlgezdi ile görüştü. Aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre’nin de katıldığı görüşmelerde henüz net bir sonuç elde edilemedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibiyle de yoğun bir iletişim trafiği yürütülüyor ancak henüz sonuç alınamadı. Taraflar, il başkanlığına yakın bir ismin atanmasını istiyor. Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, Erdoğan Toprak’ın adını gündeme getirmiş ve ilçe belediye başkanlığına daha sıcak baktığı konuşuluyor. Battal İlgezdi, ise Cemal Canpolat’ı destekliyor ancak genel merkeze yakın isimler itiraz ediyor.

Taraflar hala uzlaşabilecekleri yeni bir isim arayışı içinde. İstanbul örgütünde kurultay kavgalarından kaynaklanabilecek yeni ayrılıkların ortaya çıkmasını istemeyen Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir hamle yapabileceği belirtiliyor. Eğer tek adaylı bir kurultay konusunda yapılan görüşmeler sonuçsuz kalırsa, Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ve Kaftancıoğlu’nu bir araya getirebileceği konuşuluyor. CHP’li bir kaynak, “Kemal Bey sorun istemiyor, sorunu çözebilecek iki isim de İmamoğlu ve Kaftancıoğlu” dedi. Ancak, bu hamlenin de sonuç vermemesi durumunda, tarafların kendi adaylarıyla ortaya çıkacakları ve İstanbul’da çetin bir yarışın beklendiği konuşuluyor. İstanbul’da seçilen yeni ilçe başkanlarının bir kısmının da il başkanı adayını belirlemek için temaslar yaptığı biliniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbesinin yıldönümünde sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. “İktidarını 12 Eylül’e borçlu olanlar darbelerle hesaplaşamaz” diyen Kılıçdaroğlu, “Unutulmamalıdır ki, 12 Eylül zihniyeti de 15 Temmuz zihniyeti de 20 Temmuz zihniyeti de meşruiyeti olmayan sivil darbeci rejimler de elbet hesap vermeye mecburdur. Biz egemenliğini halka veren bir siyasi geleneğin neferleri olarak, demokrasi ve hukuk mücadelesinden asla vazgeçmeden, bu karanlıkları elbet aydınlığa kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, 5 yıl önce oğlunu kaybeden emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık’ı ziyaret etti. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, olayın aydınlatılması için çağrı yapıldı. “Dün akşam E. Tümgeneral Ethem Büyükışık’ı evinde ziyaret ettim. Evlat acısı gözlerinden okunuyordu. Yine de müthiş bir vakurla yaşananları, evladını nasıl yitirdiğini delilleri ile anlattı. Dorukhan Büyükışık vefat edeli tam 5 yıl oldu. Bu durum, adı konmamış bir cinayettir. Aradan geçen 5 yıla, bunca delile ve ispata rağmen bir Allah’ın kulu bile kılını kıpırdatmıyor. Savcılar, hakimler, güvenlik görevlileri, Adli Tıp Kurumu yetkilileri, Adalet ve İçişleri Bakanları bu cinayeti örtmeye çalıştılar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devlet kurumlarının bu kadar çürüdüğüne hiç şahit olmamıştık. Dorukhan Büyükışık, her şeyden önce bu ülkenin bir evladıdır. Onu bu hayattan koparmanın hesabını sormak, bu ülkeyi yönetenlerin boynunun borcudur.”

27 yaşındaki Dorukhan Büyükışık, 13 Mayıs 2018 tarihinde evine yakın bir inşaat alanında ölü bulunmuştu. Soruşturma hala devam ediyor.