CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Adaylığını Açıklayacak

Özgür Özel liderlik yarışında... Yarın adaylığını ilan edecek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yarın CHP Genel Merkezi’nde partisinin genç Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte genel başkan adaylığını açıklayacak. Özel, adaylık ilanından önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek bilgilendirdi. Görüşme sırasında Özel, adaylık toplantısını parti binasında yapma talebini iletti ve Kılıçdaroğlu da bu talebi kabul etti. Özel, yarınki toplantıda “Tutum Belgesi”ni açıklayarak adaylığını duyuracağını belirtti. Bu açıklama, aynı zamanda adaylığının resmi olarak açıklanması anlamına gelecek.
Özgür Özel’in adaylık süreciyle ilgili olarak, “Tutum Belgesi”nde yer alacak hedeflerinin de 20 sayfalık belgede bulunduğunu ifade etti. Belgede, CHP’nin Türkiye’nin en iyi yönetilen kurumu olma amacıyla hareket edileceği vurgulanıyor. Ayrıca, liderlik anlayışında değişikliğe gidileceği ve kurucu değerlere geri dönülerek, demokrasinin cesur bir şekilde içeride ve dışarıda savunulacağı mesajları ön planda olacak.
Özel’in Grup Başkanlığı görevini bırakmayı düşünmediği, çünkü henüz resmi bir kongre tarihinin olmadığı ve hatta Genel Başkan’ın adaylığının bile belli olmadığı biliniyor. Yakın çevresine göre, bu konular netleştiğinde Grup Başkanlığı görevini düşünebilir.