Tekirdağ’da Alkolün Etkisiyle Talihsiz Bir Kaza: Restoranda Yemek Sonrası Otomobil Denize Uçtu

O arabada ne oldu... Akıllardaki soru: Esma öldü mü öldürüldü mü

Tekirdağ’da yaşanan üzücü bir olayda, Şarköy Anadolu Lisesi Müdürü olan Esma Deniz Dellal Erkutlu (46) ve eşi Ahmet Gürkan Erkutlu (39), 2 Eylül akşamı bir restorana yemek yemek için gittiler. Ancak Ahmet Gürkan Erkutlu’nun alkol aldığı belirlendi ve yemekten dönüşte kullandığı araç, denize düştü. Otomobil ters dönerken Ahmet Gürkan Erkutlu, kendi gücüyle kurtuldu ancak karısı Esma araçta yaşamını yitirdi. Alkollü olduğu belirlenen Ahmet Gürkan Erkutlu tutuklandı.

Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun annesi Saadet Dellal, ifadesinde Ahmet Gürkan Erkutlu’nun kızına psikolojik şiddet uyguladığını ve sürekli olarak kötü davrandığını iddia etti. Saadet Dellal, kızını tehdit eden Ahmet Gürkan Erkutlu’nun, “Sen yalnız öleceksin” diyerek korkutma yöntemini kullandığını söyledi ve kızının ölümüne neden olduğunu ifade etti. Restoranın sahibi Ramazan Acar ise çiftin restorana geç geldiğini ve 70’lik rakıyla meze söylediklerini belirtti. Ayrıca, sürekli olarak yüksek sesle tartıştıklarını ve diğer müşterileri rahatsız ettiğini söyledi. Ahmet Gürkan Erkutlu’nun “Sen bensiz yalnız öleceksin” şeklinde bağırdığını ve hızlı bir şekilde restorandan ayrıldıklarını ifade etti.

Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun Almanya’da yaşayan ağabeyi Onur Oğuz Dellal ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ahmet Gürkan Erkutlu’nun kardeşini öldürdüğünü iddia etti. Onur Oğuz Dellal, paylaşımında kaza günü kızının alkolsüz bir mekanına giderek boşanma konusunda konuşmak istediğini, fakat Ahmet Gürkan Erkutlu’nun ısrarla alkollü bir mekana götürdüğünü belirtti. Ayrıca Ahmet Gürkan Erkutlu’nun sarhoş ve sinirli bir şekilde masadan kalktığını ve kaza sırasında Esma’yı kurtarmak yerine arabanın üzerine oturup yardım beklediğini iddia etti. Abla Dellal, Ahmet Gürkan Erkutlu’nun hapiste olduğunu ve adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inandığını söyledi.

Ahmet Gürkan Erkutlu, olay gecesi tanışma yıl dönümleri olduğu için yemeğe gittiklerini ve birlikte alkol aldıklarını söyledi. Aracın 60-70 km/s hızla giderken bir hayvana çarpmamak için direksiyonu kırdığını ancak frene basmadığını belirtti. Bu nedenle aracın denize uçtuğunu anlattı. Emniyet kemerinin takılı olup olmadığını bilmediğini ifade eden Ahmet Gürkan Erkutlu, o anda suyun sığ olduğunu fark ettiğini ve Esma’yı kurtarmaya çalıştığını ancak başaramadığını söyledi. Ayrıca, Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun annesi Saadet’in ifadelerinin doğru olmadığını iddia etti.