Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı: Transfer Atılımı ve Gelir Artışı

Galatasaray'da Erden Timur, transfer dönemini anlattı! 'UEFA, TFF, bağımsız kuruluş... Herkes denetlesin'

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı, Kemerburgaz Tesisleri’nde düzenlendi. Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, kulübün geçmiş transfer dönemiyle ilgili bilgiler verdi. Timur’un açıklamaları şu şekilde:

Geçtiğimiz gün transfer döneminin son günüydü. Şu anda takımımızın yaş ortalaması 25.9. Kadromuza Bakambu ve Günay Güvenç gibi 32 yaşındaki deneyimli isimleri dahil ettik. Hakim Ziyech ise geçen sezon transfer döneminde PSG’ye transfer oluyordu, ancak son gün yetişmediği için transfer gerçekleşmedi. Ziyech’in kiralık olarak transfer edildiğini belirtmeliyim. Sezon sonunda isteğimize bağlı olarak bonservisini bedelsiz bir şekilde alma hakkına sahibiz. Transfer bütçemiz kısıtlı olduğu için serbest oyunculara yönelmek zorunda kaldık. Ancak serbest oyuncular antrenmanlara katılmazlar ve takımlarından ayrılmış olurlar, bu nedenle adaptasyon süreleri biraz uzun olabilir.

Bu sezon transfer ettiğimiz oyuncuların toplam değeri yaklaşık olarak 150 milyon Euro. Rakiplerimiz bizi eleştiriyor çünkü biz daha az harcama yaparak daha değerli oyuncular transfer ettik. Geçmiş sezonlarda kiralık oyuncularımız vardı ancak bu oyuncuların toplam değerleri transfer bütçemizin içinde en düşük olanlarıydı. Angelino ve Ndombele gibi oyuncularımız kiralık olarak transfer edildi, ancak bizim opsiyonlarımız var.

Kadromuzdaki oyuncular olarak Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Drogba, Sneijder, Melo gibi efsane oyunculara benzerliği olan 13 oyuncumuz bulunuyor. Bir zamanlar Zaha gibi oyuncular 70 milyon Euro’ya transfer edilirdi, ancak şimdi Ndombele gibi oyuncular yüksek bedellerle hareket ediyor. Gelirlerimiz de önemli bir artış gösterdi, geçen sezon gelirimiz 79.9 milyon Euro iken bu sezon 218 milyon Euro oldu. Bu reklam gelirlerinin düşmesine rağmen büyük bir başarıdır ve doğru yapılanmanın bir sonucu olarak değerlendirilmelidir.

Futbolcu maaş giderlerimiz ise bu sezon 49.1 milyon Euro oldu. Sponsorların kulübümüze olan toplam maliyeti ise 39.1 milyon Euro. Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve bağımsız kuruluşlardan denetim talep ediyorum. Herkes bizi denetleyebilir, çünkü doğru ve ahlaki bir şekilde çalışıyoruz. Gerçekleri öğrenmek için ilgili kişilere danışabilirler. Rakip takımlar bazı eleştirilerde bulunuyor, ancak her türlü denetime hazırız. Sözleşmelerimiz dahil olmak üzere her şeyi gözden geçirebilirler. Doğru bir şekilde çalıştığımızı kanıtlamaya hazırım.

Finansal Fair Play kurallarına uymak ve Suudi Arabistan tehlikesinden kaçınmak için bizzat görüşmeleri ben yaptım. En önemli konu gelirin giderlere oranıdır. Yaptığımız sözleşmelerin değeri ve gelirlerimizi büyütmek için çaba sarf ediyoruz. Futbolculuk konusunda bilgili olabilirim ancak aynı zamanda giderlerin sorumlusuyum. Transferlerin büyük bir kısmını tek başıma görüştüm ve gelirin büyük bir bölümünde büyük emeğim var. Bu çalışmalarımızın takdir edilmesini umuyorum.

Gelir açısından en başarılı 20 kulüp arasında yer alıyoruz. Yayın geliri çıkartıldığında da ilk 10 kulüp arasına giriyoruz. Başarılı ve sürdürülebilir bir büyüme için yönetimlerin gelir oluşturma konusunda baskı yapması önemlidir. Her zaman doğru ve ahlaki bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz ve denetimlerin tamamlanmasını bekliyoruz.