Trabzonspor ve Beşiktaş Süper Lig’de çekişmeli mücadeleye hazırlanıyor

Trabzonspor ile Beşiktaş, 101. randevuda! Son 5 maçta...

Beşiktaş, Süper Lig’in 5. haftasında Trabzonspor ile yarın saat 20.00’de Trabzon Park’ta karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 1 maçı eksik olmasına rağmen 2 galibiyet, 1 beraberlikle topladığı 7 puanla 4. sırada yer alıyor. Diğer taraftan bordo-mavililer ise 4 galibiyet, 4 mağlubiyetle aldığı 6 puanla 7. sırada bulunuyor.

Bu haftaki mücadele, iki takımın Süper Lig tarihindeki 101. karşılaşması olacak. Geçmişteki 100 maçın 37’sini Beşiktaş kazanırken, Trabzonspor ise 36 kez galip gelmeyi başardı. Geriye kalan 27 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş, bu müsabakalarda rakip fileleri 142 kez havalandırırken, kalesinde ise 114 gol gördü.

Geçen sezonun ikinci yarısında oynanan son müsabaka ise golsüz beraberlikle sonuçlanmıştı. Beşiktaş, deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak olmasına rağmen Süper Lig’deki son 18 maçında yenilgi yüzü görmedi. Bu süreçte 14 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden siyah-beyazlılar, son mağlubiyetini geçtiğimiz sezonun 23. haftasında Sivasspor karşısında yaşamıştı.

Ancak, son 5 maçtır Trabzonspor’a karşı galibiyet alamayan Beşiktaş, bu kez bu istatistiği değiştirmek istiyor. İki takım arasındaki son 5 karşılaşmanın 2’sini Trabzonspor kazanırken, 3 müsabaka beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş, rakibini en son 2020-2021 sezonunda deplasmanda mağlup etmişti.

Müsabakayı ise hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Yardımcılıklarını ise Serkan Çimen ve Deniz Caner Özaral yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Tugay Kaan Numanoğlu olacak.