CHP İzmir İl Kongresi’nde Yeni Yönetim Belirlendi

Özgür Özel'den İzmir'de helallik sözleri

CHP İzmir İl Başkanlığı, Gaziemir Fuar İzmir C Hol’de düzenlenen kongrede yeni yönetimini belirlemek için sandık başına gitti. Kongreye, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Örsan Öymen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve diğer CHP İzmir milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Mevcut Başkan Şenol Aslanoğlu’nun yeniden aday olduğu kongrede, Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus’un adaylık için gerekli imzaları toplayıp toplayamayacağı merak konusu oldu. Kongrede 617 kişinin oy kullanacağı bildirildi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kongrede yaptığı konuşmada, “Herkes ama herkes babaevinde doğar. Kimi ayrılır gider, kimi ırakta, kimi yakında oturur ama herkes bilir ki; başın sıkışırsa, eğer bir gün zora düşersen babaevinde çorba kaynamakta, baca tütmektedir. İşte o babaevindeyiz. O tapuda ne Özgür Özel yazar ne Kemal Kılıçdaroğlu. Bu partiye hizmet eden, edecek olan herkes çok kıymetlidir. Hepsine minnet, aramızda olmayanlara rahmet ediyoruz. Bu evin tapusunda bir tek isim yazar; o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi. Özel, partinin daha iyi olması için CHP’yi umut haline getirmek, Cumhuriyet’in ideallerini korumak amacıyla kongrede yer aldığını belirtti.

Özel’in konuşması sırasında salonda “Hepimiz Bay Kemal’in yanındayız” sloganları atıldı. Özel, “Hepimiz Bay Kemal’in yanındayız. Hep yanında olduk, bundan sonra da olacağız” diyerek gençlere yönelik uyarılarda bulundu.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da kongrede yaptığı konuşmada, İzmir için birlikte çalışmanın önemine vurgu yaparak, “Seçimlerde yan yana çalışan, birlikte çalışan yoldaşların rakip olması zaten düşünülemez. Kavga ve bölünme bekleyenleri sükutu hayale uğratacağız. Biz yarından itibaren yerel seçimlerde birlikte, kol kola çalışmaya devam edeceğiz. Yolumuz, hedefimiz aynı. Adaletsizlik son bulsun istiyoruz, kadınlarımız şiddet ve ölüm korkusundan kurtulsun, emeklilerimizin emekleri çalınmasın, memleketimizde barış hüküm sürsün istiyoruz. Bu ülke daha yaşanılabilir bir yer olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kongre, konuşmalarla devam etti.