Tepebaşı Belediyesi’nde Rüşvet Soruşturması: Memurlar Tutuklandı, Belediye Açıklama Yaptı

Eskişehir'de 2 memura rüşvetten tutuklama: Belediyeden açıklama geldi

Tepebaşı Belediyesi’nde çalışan üç memur, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “rüşvet” soruşturması kapsamında gözaltına alındı. İfadeleri alınan şüpheliler, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan A.A. ve Ö.U. tutuklanırken, S.A. ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Tepebaşı Belediyesi’nde çalışan memurların vatandaşlardan rüşvet aldıkları iddiasıyla ilgili olarak başsavcılığımıza yapılan ihbar ve şikayetler üzerine ‘rüşvet almak ve rüşvet almaya aracılık etmek’ suçundan soruşturma başlatıldığını” belirtti. A.A., Ö.U. ve S.A. isimli şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiği ve A.A. ile Ö.U. hakkında tutuklama kararı verildiği, S.A. hakkında ise “yurt dışına çıkış yasağı” ve adli kontrol kararı verildiği bildirildi. Soruşturmanın detaylarıyla ve özenle yürütüldüğü kamuoyuna duyuruldu.

Tepebaşı Belediye Başkanlığı da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Belediyemiz, gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda 26.10.2022 tarihinde bir personel hakkında Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu” belirtti. Yasal sürecin başlatıldığı ve emniyet ve yargı sürecinin takip edildiği vurgulandı. Yanlış iddialara itibar edilmemesi gerektiği kamuoyuna duyuruldu.