Diyarbakır Kulp’ta Gerçekleşen Operasyonda 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır Kulp ilçesinde gerçekleşen bir operasyon sonucunda, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Havacılık Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sayesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat unsurlarıyla birlikte ATAK helikopterleri, EGM İHA ve J-SİHA’lardan yardım alındı.

Etkisiz hale getirilen teröristler, Bakanlığımızca Terörden Arananlar KIRMIZI Kategori’de aranma kaydı bulunan Axin Muş kod adlı Hülya Demirer, Terörden Arananlar TURUNCU Kategori’de aranma kaydı bulunan Rohat Pasur kod adlı Cihat Ay ve Terörden Arananlar Listesi GRİ Kategori’de aranma kaydı bulunan Demhat kod adlı Çetin Temel DEMHAT olarak tespit edildi. Diğer teröristin kimlik tespiti çalışmaları ise hala devam etmektedir.

Bu başarılı operasyonu gerçekleştiren Emniyet ve Jandarma teşkilatımızı tebrik ediyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadığınız için hepinizi saygıyla selamlıyoruz.

Diyarbakır Kulp’ta, KIRMIZI kategoride 1 terörist, TURUNCU kategoride 1 terörist ve GRİ kategoride 1 terörist olmak üzere toplamda 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Aziz Milletimize duyurmak isterim ki: “SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLENE KADAR MÜCADELEMİZE AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ!”