Çorum FK Futbolcusu Murat Yıldırım: “Üst Sıraları Hedefliyoruz”

Murat Yıldırım, Çorum FK'da hem kulüp yöneticisi hem de futbolcu

Çorum FK’nın başarılı futbolcusu Murat Yıldırım, takımın performansı hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Şu ana kadar oynadığımız 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldık. Biraz daha iyi olabilirdik. Son Gençlerbirliği maçında iyi bir oyun sergiledik fakat mağlup ayrıldık. Yeni transferlerle birlikte takımımız daha da güçlendi. Sezonun sonunda üst sıralarda yer almayı hedefliyoruz. Takım içerisindeki atmosfer ve arkadaşlık da çok iyi gidiyor. Bu da bize başarı getireceğine inanıyorum. Hedefimiz 1. Lig’e renk katmak” dedi.

Yıldırım, geçtiğimiz sezonun kendileri için harika geçtiğini belirtti ve yeni sezonu adaptasyon süreci olarak planladıklarını söyledi. İlk etapta ligde kalıcı olmayı hedeflediklerini ve sonrasında takımı üst sıralara taşımayı düşündüklerini ifade etti. Yıldırım, “Ligde başarılı bir yerde bitirebilirsek, play-off turuna kalmak veya şampiyon olmak gibi hedeflerimiz var. İlk olarak kalıcı olmak istiyoruz. Diğer süreçlerde ise duruma göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kendisinin hem kulüp yönetiminde hem de futbolcu olarak sahada yer almasının nasıl bir duygu olduğu sorulan Yıldırım, bu durumun tarihte bir ilk olduğunu belirterek, “Bu durumda ben daha çok futbol tarafına odaklanıyorum. Kulüp yönetimiyle yakından ilgilenen başkanımız ve yönetim kurulumuz da var. Hem yönetimde hem de futbolcu olarak geçen yıl başarılı bir sezon geçirdik. Umarım bu yıl da aynı şekilde devam ederiz ve ligde iyi bir yerde kalırız” şeklinde cevapladı.

Takımın evinde oynadığı 2 maçta puan alamamasının üzüntü verici olduğunu dile getiren Yıldırım, “Lige iyi başladık ancak maçlarımız deplasmanda olduğu için seyircimizin önünde puan alamadık. Bu durum hem bizi hem de futbolcu arkadaşlarımızı üzüyor. Kendi taraftarımızın önünde oynuyoruz ve onlara bir şeyler sunmak istiyoruz. Bir maçta kötü bir oyun sergiledik ancak diğerinde Gençlerbirliği karşısında üstün bir performans gösterdik. Maalesef puanla ayrılamadık. Bundan sonra taraftarımızın önünde daha iyi oynamaya devam edersek, puanlar da gelecektir” şeklinde konuştu.

Son olarak, Çorum FK taraftarına seslenen Yıldırım, “Bizi her zaman desteklemelerini ve 56 yıl sonra 1. Lig’e çıkan bir takım olarak bizimle gurur duymalarını bekliyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz olabilir ancak yeni transferlerin uyum süreciyle birlikte daha da ilerleyeceğiz. Zaman gerekiyor ve biz de zamana ihtiyaç duyuyoruz. Eğer uyumu sağlarsak ve arkadaşlık ortamımız iyi olursa başarı kaçınılmaz olacaktır” dedi.