Türkiye Milli Takımına İlişkin İstatistiklerde Son 10 Yılda Öne Çıkan Antrenörler

Son 10 sezonda en fazla maç kazanan teknik adam Abdullah Avcı

A Milli Takım’da Stefan Kuntz’un ayrılmasından sonra, milli takım ile ilişkilendirilen antrenörler arasında ortaya çıkan istatistiklere göre Abdullah Avcı en çok maç kazanan, Şenol Güneş en çok gol atan ve Rıza Çalımbay en çok maça çıkan teknik direktör oldu.

Abdullah Avcı, son 10 yılda Süper Lig, 1. Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi, Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası Elemeleri ve milli takım hazırlık maçları dahil olmak üzere 369 maçta görev aldı. Bu karşılaşmalardan 192’sinde galip ayrılarak etkileyici bir başarı elde etti. Ayrıca, 677 puan toplayarak en çok puan toplayan teknik direktör oldu. Abdullah Avcı’yı, 314 maçta 180 galibiyetle 615 puan toplayan Şenol Güneş takip etti.

Şenol Güneş, takımları ile son 10 yılda oynadığı 314 maçta en çok gol atan teknik direktör oldu. Gol sayısı 639’a ulaşan Güneş’i, 369 maçta 606 gol atan Abdullah Avcı takip etti.

En fazla maça çıkan teknik direktör ise Rıza Çalımbay oldu. Son 10 yılda 371 karşılaşmada görev yapan Çalımbay’ı, 369 maçla Abdullah Avcı izledi.

Abdullah Avcı, dört büyük takıma karşı oynadığı maçlarda %63’lük bir puan alma oranı yakaladı ve çalıştırdığı takımlarla maç kaybetmeme başarısı gösterdi. Diğer yandan, sadece Galatasaray’da görev yapan ve üç büyüklere karşı mücadele eden Fatih Terim, bu takımlara karşı %72’lik bir maç kaybetmeme oranına sahip oldu.