İstanbul Valiliği, Gaziler Günü’nü Kutladığı Programda Hulusi Akar’dan Barış Mesajı

Akar'dan Ermenistan açıklaması: Dileğimiz uzatılan barış elini boş döndürmemesi

İstanbul Valiliği, 19 Eylül Gaziler Günü’nü Bakırköy’deki bir otelde düzenlediği özel bir yemek programıyla kutladı. Programa İstanbul Valisi Davut Gül, Eski Savunma Bakanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Rafet Oktar, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, gaziler ve aileleri katıldı. Hulusi Akar, programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve “Ermenistan’ın uzatılan barış elini boş döndürmemesi” temennisinde bulundu.

Hulusi Akar, “Azerbaycan bizim için ebedi kardeşimizdir. Biz iki devlet, tek milletiz ve bu bilinçle hareket edilmelidir. Azerbaycanlı kardeşlerimiz 30 yıldır evlerinden ve topraklarından uzak kaldı. Ancak sonunda sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan müdahaleyle Azerbaycanlı kardeşlerimiz topraklarına geri dönmeyi başardılar. Şu anda barış ortamı ve barış teklifi söz konusu. Bizim dileğimiz, Ermenistan’ın Azerbaycan’ın barış içinde yaşayabilmesi için uzatılan barış elini geri çevirmemesidir” şeklinde konuştu.

Akar, Türkiye’nin uluslararası alandaki rolüne de değinerek, “Biz sadece kendi çıkarlarımızı gözetmiyoruz, aynı zamanda bölgesel barış ve istikrar için de çaba sarf ediyoruz. Şu anda Rusya ve Ukrayna ile görüşebilen tek ülke Türkiye’dir. Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Zelensky ve sayın Putin ile düzenli olarak görüşmeler gerçekleştirerek kan dökülmesini durdurmak için çalışıyor. Yaptığımız terörle mücadele sadece Türkiye’nin sorunu değildir, aynı zamanda NATO’nun sınırlarını ve Avrupa Birliği’nin güvenliğini korumaktayız. Ancak batıda bu anlayışı görememek üzücüdür. Ambargoların ve tedbirlerin sadece bizi değil NATO’yu da zayıflattığını ve gelecekte sıkıntı yaratabileceğini hatırlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Akar, Tahıl Koridorunun tekrar açılması için çalışmalarda bulunduklarını belirterek, “Parasını ödememize rağmen uçakların teslim edilmemesi ve bazı malzemelerin verilmemesi gerçekten ibretlik olaylardır. Bölgede barış ve huzurun sağlanması için elimizden geleni yapmaktayız. Karadeniz’de Türkiye’nin sağladığı barışın önemi büyüktür. Bu bölgenin stratejik bir rekabet alanına dönüşmemesi için çaba sarf etmekteyiz. İnsani yardımlarımızı sürdürmekteyiz ve Tahıl Koridorunun yeniden açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afrika’da açlık sorunu yaşayan insanların ihtiyaçlarını karşılamak için bu koridorun açılması oldukça önemlidir” dedi.