“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan Memur ve Emekli Maaşlarıyla İlgili Önemli Açıklamalar”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan 'memur zammı' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara’da gazetecilere yaptığı açıklamada, memur maaşları ve emekli maaşlarıyla ilgili önemli gelişmeler olduğunu belirtti. Bakan Işıkhan, memur maaşlarının Ocak 2024’te yapılacak artışla yüzde 50’ye kadar yükseleceğini ifade etti. Bu artışla birlikte, en düşük devlet memuru maaşının 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin liraya çıkacağı öngörülüyor.

Emekli maaşlarıyla ilgili olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çalışmaların devam ettiğini aktaran Bakan Işıkhan, bu çalışmaların tamamlandığında Cumhurbaşkanına sunulacağını söyledi. İktidarları boyunca emeklileri, işçileri ve memurları enflasyona ezdirmediklerini vurgulayan Bakan Işıkhan, aynı anlayışla devam edeceklerini belirtti.

Bakan Işıkhan, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işleminin yapıldığını ve maaşlarının yıl sonuna kadar bağlanacağını söyledi. Seçim vaatleri çerçevesinde de pek çok düzenlemenin hayata geçeceğini ifade eden Bakan Işıkhan, BAĞ-KUR prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürülerek SSK’lılarla eşitleneceğini ve 1 milyon BAĞ-KUR’luyu kapsayacağını açıkladı. Ayrıca, Aile Koruma Kalkanı çerçevesinde her ailede en az bir kişinin çalışmasıyla sigorta primlerinin tamamının karşılanması sağlanacağını ve ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği verileceğini de sözlerine ekledi.

Bakan Işıkhan, birinci dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına 3600 ek gösterge verileceğini ve yaşlı bakım sigortasının da hayata geçirilecek düzenlemeler arasında olduğunu belirtti.