Karadenizliler Mahallesi’nde Bulunan İnsan Kemikleri Olayında Ağabey ve Kardeşin Beraat Kararı Çıktı

Çöp sahasında bulunan kemikler 19 yıllık vahşeti ortaya çıkarmıştı! 'Ağabeyimi öldürdüm' diyen kardeş beraat etti

İzmit’teki Karadenizliler Mahallesi’ndeki çöp döküm sahasında, üç sene önce gerçekleşen bir olayda, temizlik işçileri, bir çuval içinde battaniyeye sarılı insan kemikleri buldu. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları araştırmada, kemiklerin 19 yıldır kayıp olan Ercüment Çetin’e ait olduğunu belirledi. Çuval üzerindeki yazılardan yola çıkarak, polisler, kemiklerin, İzmit’in Serdar Mahallesi’ndeki bir binanın kapısız bodrum katındaki kum yığınının altında kaldığını tespit etti. Binada yaşayan kişilerin, koronavirüs temizliği sırasında çuvaldaki kemikleri fark etmeyip çöpe attıkları ortaya çıktı.

Polis ekipleri, binada 17 Ağustos 1999 depremi öncesinde yaşayan ailenin Sakarya’daki adresini buldu ve Ercüment Çetin’in kardeşleri Recep Çetin ve Ercan Çetin’i gözaltına aldı. Recep Çetin, ağabeyini öldürdüğünü itiraf etti ve tutuklandı. Ancak, polislerin yeni deliller elde etmesi üzerine Ercan Çetin, ilk sorgusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, ancak bir ay sonra tutuklandı.

Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, ağabey ve kardeş, 2 Haziran 2022 tarihinde kaçma şüphesi olmadığı için tahliye edildi. Recep Çetin, polise verdiği ifadede ağabeyini öldürdüğünü itiraf etti, ancak duruşmalarda bipolar hastası olduğunu ve gerçekleştirmediği şeyleri anlattığını söyleyerek ağabeyini öldürmediğini savundu. Mahkeme, üzerlerine atılı suçun sabit olmaması ve açık delil bulunmaması nedeniyle, tutuksuz sanıklar Recep Çetin ve Ercan Çetin’in beraatine karar verdi.