Milli Kadın Voleybol Takımımız, Arjantin’i Yenerek Galibiyet Serisini 19 Maça Çıkardı

Son Dakika: Filenin Sultanları durdurulamıyor! Arjantin'i devirdik, seri 19 maça çıktı... (Paris Olimpiyat Elemeleri B grubu puan durumu)

Türk Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’ndeki dördüncü maçında Arjantin’i 3-1 yenerek galibiyet serisini 19 maça çıkardı. Yoyogi National’da oynanan mücadelede Filenin Sultanları, setlerde 25-16, 22-25, 25-15 ve 25-15’lik skorlarla rakibini mağlup etti. Bu zaferle birlikte B Grubu’nda 4’te 4 yapan Milli Takımımız, liderlik koltuğunda oturmaya devam ediyor.

Maça damga vuran isimler arasında Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas yer alıyor. Her ikisi de 17’şer sayıyla takıma büyük katkı sağladı. Kaptan Eda Erdem Dündar 15 sayıyla oynarken, Hande Baladın 12, Zehra Güneş ise 11 sayı üretti. Melissa Vargas ise bu maçta 17 sayıyla en skorer performansını sergiledi.

Filenin Sultanları, Arjantin karşısında 4 sette toplamda 15 blok yaparak savunmada da etkili bir performans sergiledi. Kaptan Eda Erdem 4 blokla takımın en başarılı ismi olurken, Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş de 3’er blokla Erdem’i takip etti.

Maç sırasında yaşanan bir olayda ise Melissa Vargas, topu çıkarmak için kenara zıplarken kafasını kameraya çarptı. Ancak oyuncu takım arkadaşlarının yardımıyla ayağa kalkarak mücadeleye devam etti. Bu anlarda salondan alkışlarla destek geldi.

Milli Takımımızın bir sonraki rakibi ise Brezilya olacak. Elemelerdeki beşinci maçımız 22 Eylül Cuma günü saat 10.00’da Brezilya ile gerçekleşecek. Bu müsabaka TRT Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için büyük bir hedefe koşuyor. Grup maçlarını ilk 2 sırada bitiren ülkeler, olimpiyat oyunları için kota kazanacak. Filenin Sultanları, liderliklerini koruyarak Paris’te yapılacak olan olimpiyat oyunlarına gitme hakkı elde etmeyi amaçlıyor. Diğer yandan elemelerde başarılı olamayan ülkeler, 2024 Milletler Ligi’nde mücadele etme şansı yakalayacak. Bu lige katılan ülkeler, sıralamaya göre olimpiyat için kota alabilecekler.

İşte bu yüzden Milli Takımımızın her maçı büyük bir öneme sahip. Arjantin’i mağlup ederek galibiyet serisini devam ettiren Filenin Sultanları, hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Bu şampiyonada başarılı olmaları için tüm takıma başarılar diliyoruz! 🇹🇷🏐 pic.twitter.com/b9ErPUT8Lv