Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Görüşme Gerçekleştirdi ve İşbirliği Potansiyelini Değerlendirdi

Son dakika: ABD'de Türkiye-İsrail zirvesi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, uluslararası ve bölgesel meseleler ele alındı. Görüşmede Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra İsrail-Filistin ihtilafıyla ilgili son gelişmeler de değerlendirildi. Erdoğan, Türkiye’nin İsrail ile enerji, teknoloji, inovasyon, yapay zeka ve siber güvenlik alanlarında ortak çalışmalara açık olduğunu belirtti ve barışın egemen olduğu bir dünya için işbirliği yapmanın önemine vurgu yaptı.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “BM 78’inci Genel Kurul temaslarımız kapsamında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir görüşme gerçekleştirdik. İstişarelerimiz ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.