Stefan Kuntz Ayrılıyor, A Milli Takım Yeni Teknik Direktör Arayışında

A Milli Takım'da Stefan Kuntz gitti, yeni hoca Montella

A Milli Takım’ın teknik direktörü Stefan Kuntz, Riva’da gerçekleştirilen bir zirve sonrasında görevinden ayrıldı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu, Kuntz’a ayrılık kararını iletti. A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop ve yöneticiler ile vedalaşan Kuntz, kendisini bekleyen araçla TFF binasından ayrıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden yapılan açıklamada, Kuntz ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından şu ifadelere yer verildi: “TFF Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yapılan değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyetli bir şekilde ve profesyonellik çerçevesinde ayrılma kararı konusunda anlaşmaya varmıştır. Stefan Kuntz’a, A Milli Futbol Takımı’na yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.”

Bu gelişmelerin ardından gözler A Milli Takım’ın yeni teknik direktörüne çevrildi. Joachim Löw, Vincenzo Montella ve Abdullah Avcı gibi isimler ön plana çıkarken Türkiye Futbol Federasyonu, tercihini Montella’dan yana kullandı. UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt’ün İtalya’da görüştüğü Montella’yı ikna ettiği ve en kısa sürede İtalyan teknik direktörün adının açıklanacağı öğrenildi. Adana Demirspor’un başarılı yönetimiyle dikkat çeken 49 yaşındaki Montella’nın A Milli Takım’da 2 Türk yardımcısıyla birlikte görev yapması planlanıyor.