Emine Erdoğan, Türk Dokuma Sanatını Tanıttı ve Çocuk İstismarına Karşı Mücadele Etti

New York’un göbeğinde Anadolu dokuması

Milli Eğitim Bakanlığı Olgunlaşma Enstitüleri tarafından üretilen el emeği tekstil ürünlerinin sergilendiği bir etkinlikte, Emine Erdoğan Türk lider eşlerine ve seçkin yabancı davetlilere hitap etti. “Türkiye’nin Dokuma Atlası” etkinliği, Anadolu’nun eşsiz kültür mirasını dünya çapında tanıtmak amacıyla düzenlenmişti. Emine Erdoğan, bu etkinlikte dünyanın en eski dokumasının Anadolu’da bulunduğunu ve 9 bin yıl öncesine dayandığını belirtti. Aynı zamanda, Çatalhöyük kazılarında bulunan en eski dokuma örneğinden de bahsetti. Sergide, Anadolu’nun çeşitli bölgelerine özgü eşsiz Türk kumaşları sergilendi ve Emine Erdoğan bu ürünleri misafirlere tanıttı. Programa Kenya, Sırbistan, Arnavutluk, Hırvatistan ve Kuzey Makedonya liderlerinin eşleri de katıldı ve Türk tekstil sektörünü övdüler. Emine Erdoğan’a Türkiye Dokuma Atlası Projesi’ne katkılarından dolayı teşekkür edildi. Programa ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat da katıldı.

Emine Erdoğan ayrıca “Şiddetin Önlenmesi ve İyileşme Gününü Anma Programı”‘nda bir konuşma yaptı. Çocuk istismarının onarılamaz yaralar açtığını belirten Erdoğan, çocukların maruz kaldığı sömürünün tüm hayatlarını etkilediğini ve bir kısır döngüye dönüştüğünü söyledi. Bu suçun tüm dünyada artarak devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan, her bir çocuğun kendi çocukları gibi korunması için uluslararası mekanizmaların faaliyete geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Aile yapısının büyük öneme sahip olduğunu belirten Emine Erdoğan, çocuğa yönelik suçların eğitimle önlenemeyeceğini ifade etti. Bu nedenle caydırıcı cezaların uygulanması gerektiğini söyledi. Türkiye’de, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocukların korunması ve haklarının güvence altına alınması için ciddi çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Ancak en iyi koruma sağlanabilecek yerin sevecen ve güvenli bir aile ortamı olduğunu vurguladı. Teknolojik aletlerle çocukları yalnız bırakmanın dahi tehlikeli olduğunu söyleyerek, çocukların güven içinde yaşayacağı bir dünya inşa etmenin hepimizin sorumluluğu olduğunu dile getirdi.