Özgür Özel: CHP Genel Başkanlığı için Adaylık ve İttifaklara İlişkin Açıklamalar

Özel’den Kılıçdaroğlu’na... O gece özür dilemeliydi

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı için aday olduğunu belirtti. Özel, Sözcü Televizyonu’nda yapılan bir röportajda soruları yanıtlarken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önerisinin samimi bir özür olduğunu ifade eden Özel, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiğini söylediniz mi?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi: “Kendisine çok değer veren insanlar tarafından da söylenenleri biliyorum. Ben ilk gece konuşmasında bir öneride bulundum. MYK toplantı salonunda Mansur Başkan ve Ekrem Başkan da oradaydı. Dedim ki, ‘Bizim konuşma metnimiz hazır. Adaylık metninizi alın elinize, ‘Babasına kavuşturamadığım Vera’dan özür diliyorum. Adalet getiremediğim Şenyaşar ailesinden özür diliyorum.’ İlk geceki önerim, samimi bir özür ve yakın zamanda bir değerlendirmeydi. Eğer böyle bir adım atmış olsaydık; her şey Kemal Bey için, Cumhuriyet Halk Partisi için ve seçmenimiz için daha doğru ilerlerdi. Şimdi adayım ve sorumluluk almaya karar verdim.”

Özel, “Değişimi” doğru bulduğunu belirtirken, danışmanların karar vermesiyle dilin yandığını söyledi. Ekrem İmamoğlu’nun aday olamamasının yanı sıra diğer aday olmak isteyenlerin de yerine kendisinin aday olduğunu dile getiren Özel, “Ben tüm Cumhuriyet Halk Partililerin adayıyım. Hepsinin adına vekaleti üstlenmeye hazırım. Bir emanetimiz var, o emanet Atatürk’ten. Ekrem Bey ‘değişim’ demeseydi de ortaya çıkardım ve bu doğru bir adım olduğunu düşünüyordum. ‘Değişim’ diyen herkes, bu partiye bir daha seçim kaybettirmemek istiyor” şeklinde konuştu.

Özcür Özel, ittifaklarla ilgili olarak da şunları söyledi: “Partiler özgürce hareket etmeli. Partilerin birbirine bellerinden bağlı koşmaya çalıştığı ve her gün ittifak konuşmalarının yapıldığı bir sistem doğru değil. Ancak önümüzde yerel seçimler var. Cumhuriyet Halk Partisi veya ittifak ortakları, ittifak potansiyelini kaybetmiş gibi görünüyorlar. Biz bunu değiştirmeye ve kırmaya çalışıyoruz. Özünde, ileride Meral Hanım’ın da böyle davranmayacağına inanıyorum. Partiler kendi kimlikleriyle var olmalı, ancak gerektiğinde doğruların birleşecekleri günleri beklemeliler. Bir parti, bir ittifaktan ‘zarar gördüm’ diyor ise bu haklı bir eleştiri değildir. Biz de çok zor günler atlattık. Meral Hanım ‘zehir içtik’ dedi, ancak biz de aynı şekilde etkilenmedik.”

Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel dün Silivri’deki Marmara Cezaevi’ni ziyaret etti ve tutuklu gazeteciler ile Gezi davası tutuklularını ziyaret etti. Özel, Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay ve Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti.