İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’de Gerçekleştirdiği Ziyaretlerde İddialı Açıklamalar Yaptı

Akşener İzmir adayını ilan etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün İzmir’de gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret ve temas için şehirde bulundu. Akşener, partililer tarafından Adnan Menderes Havalimanı’nda karşılandı ve ilk olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’daki anıt mezarını ziyaret etti. Burada çiçek bırakan ve dua eden Akşener, vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Ardından İYİ Parti İzmir İl Binası’na geçen Akşener, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu tarafından yaprak üzerine Arap alfabesinin birinci harfi “Elif” yazılı bir tablo ile karşılandı. Akşener, bu jest üzerine “Gördüğünüz gibi ‘Elif’ verildi. Elif dimdiktir. Vav’ın da önemi çok büyüktür ama o da egoyu ortadan kaldırmayı ister. Ben fazla egoyu ortadan kaldırdığım için İzmir teşkilatı ‘Elif’ olmamı istiyor; bundan sonra söz elif olacağım” şeklinde konuştu. Ayrıca Akşener, burada yaptığı konuşmada İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Akşener, “Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve inşallah belediye başkanı olacağını ilan ediyorum” ifadelerini kullandı. Partililerle yapılan toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Akşener, önceki gün yaptığı açıklamada “Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz” dedi.

CHP ile olan ittifak konusuna da değinen Akşener, “Diyorlar ki; ‘O 15 milletvekili olmasaydı İYİ Parti olmazdı…’ Doğrudur olmazdı. Siz nerede olurdunuz? İstanbul olur muydu? Ankara olur muydu? Antalya olur muydu? Birinci aşama hür ve müstakil bir biçimde yerel seçimde kendimizi tartacağız… Biz kaç kilo ediyoruz, neyiz, neye tekabül ediyoruz, milletimizin ne kadarına ulaşmışız, milletimizin derdini ne kadar anlamışız bunu bu seçimde göreceğiz. O sonuca razı geleceğiz. O sonuç sizi üzen, hayallerimizi kıran bir sonuçsa o sorumluluk bana aittir, gereğini yapacağım. GİK’imizin aldığı karar benim de şiddetle benimsediğim o karar çerçevesinde biz yerel seçimlere yalnız başımıza gireceğiz ve kazanacağız.” şeklinde konuştu.