Kahve Buluşması Kanlı Tartışmaya Dönüştü: Avukat ve Emekli İcra Müdürü Hayatını Kaybetti

Bodrum'da avukatını ve emekli icra müdürünü katletmişti! Cinayetin nedeni belli oldu

Dün akşam saatlerinde Turgutreis Mahallesi Turgut Özal Caddesi’nde yaşanan olayda, Galip Ö. beraberindeki arkadaşı Osman K. ile birlikte avukatı Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar ile bir kafeteryada buluştu. Kahve içtikten sonra, Galip Ö., Çam ve Çavdar ile birlikte yemeğe gitmek üzere bir hafif ticari araca bindi. Osman K. ise kendi aracıyla gruba eşlik etti. Yolda, Galip Ö. ile avukatı Çam arasında bir tartışma çıktı. Tartışma sırasında Galip Ö., yanında bulunan tabancasını kullanarak önce emekli icra müdürü Özcan Çavdar’ı, ardından da araçtan indiği sırada avukatı Mehmet Erdal Çam’ı başından vurdu. Galip Ö. daha sonra arkadaşı Osman K.’nin aracına binerek olay yerinden uzaklaştı. Silah seslerini duyup ihbarda bulunan çevredekilerin haber vermesi üzerine, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri, yapılan kontroller sonucunda başlarından vurulan Çavdar ve Çam’ın hayatlarını kaybettiklerini belirledi. Savcılık incelemesinin ardından Çavdar ve Çam’ın cenazeleri, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yakın bir süre sonra, Galip Ö. aracına bindiği Osman K.’ye kendisini karakola götürmesini söyleyerek jandarmaya teslim oldu. Jandarma ekipleri, Galip Ö.’yü bıraktıktan sonra Denizli’ye gittiği tespit edilen Osman K.’yi de yakalayarak Bodrum’a getirdi. Galip Ö., jandarmadaki ifadesinde suçunu kabul ederek, avukat Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar’ı işlettiği otelin tahliye davasının kaybedilmesinden sorumlu tuttuğu için öldürdüğünü söyledi. Galip Ö.’nün eski Denizli Baro Başkanı olan Çam’ı, emekli icra müdürü Çavdar aracılığıyla bulduğu ifade edildi. Galip Ö. ve Osman K., jandarma işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Avukat Mehmet Erdal Çam’ın cenazesinin bugün Bodrum Adliyesi önünde düzenlenecek törenin ardından Bitez Adliye Camisi’ne götürüleceği ve burada kılınacak namazın ardından Akyarlar Kemer Mezarlığı’nda defnedileceği bildirildi. Emekli icra müdürü Özcan Çavdar’ın cenazesi için ise yurt dışında bulunan oğlunun gelmesi bekleniyor.