Adana, Eylül Ayında Sıcaklığıyla Şaşırtmaya Devam Ediyor

Adana'da aşırı sıcaklar etkisini sürdürüyor

Türkiye’nin birçok bölgesinde yaz sıcakları yerini serin havaya bırakırken, Adana’da termometrelerin dereceleri hala düşmedi. Adana, Eylül ayında ortalamaya göre oldukça yüksek sıcaklıklara sahip bir şehir. 1929-2022 yılları arasında Eylül ayında ortalama sıcaklık 26,2 derece iken ortalama en yüksek sıcaklık ise 33,1 dereceydi. Ancak bugün termometreler açık havada 39 dereceyi gösteriyor. Bu sıcak havadan bunalanlar, parklara akın etti. Adana halkı, ağaç gölgeleri ve su kenarlarında serinlemek için vakit geçirdi.

Adana’ya İstanbul’dan gelen Ceren Tepeli (24), Eylül ayına rağmen hala bu kadar sıcak bir havayla karşılaşmaktan şaşırdığını söyledi. Sıcağa uyum sağlamaya çalıştığını belirten Tepeli, “Burada inanılmaz bir sıcaklık var ve bu insanlara da yansıyor, oldukça sinirli oluyorlar. İstanbul’a göre burası oldukça serin bir yer. Bu zamanlarda bu kadar sıcak bir hava olacağını bilmiyordum. Adanalı arkadaşlarıma sorduğumda ise ‘Hava oldukça serin’ dediler. Demek ki Adana için bu hava serin bir hava olabilir” dedi.

Nem oranının artmasıyla birlikte sıcaklık hissinin daha da yoğunlaştığını belirten Elif Sude Bişmiş ise “Sıcaklık üzerimizde etkisini nem oranıyla gösteriyor. Normalde bu tarz sıcak havalarda dışarı çıkmayız fakat evde de bunaldığımız için dışarı çıkmak zorunda kaldık. Diğer şehirlerle karşılaştırıldığında sıcaklık derecesi benzer olabilir ancak buranın nemden dolayı daha bunaltıcı hissedilmesi normal” şeklinde konuştu. (DHA)