Manken Melisa Aydınalp, Skandal Görüntüler Sonrası Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

Gözaltına alınan Melisa Aydınalp, 'ahlak ve toplumsal değerler' ile ilgili kitaplar okuma şartıyla serbest

Bağdat Caddesi’nde ip mayoyla dolaşan manken Melisa Aydınalp’e ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Durumun hemen ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydınalp’in gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmesine karar verdi. Melisa Aydınalp, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye getirildi ve burada savcılıkta ifade verdi.

Savcılık ifadesinin ardından Aydınalp, “Hayasızca hareketler” suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak üzere Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, Melisa Aydınalp’in yurtdışına çıkışını engellemek ve periyodik imza atma gibi adli kontrol hükümlerini uygulanmasına karar verdi.

Bununla birlikte, mahkeme Melisa Aydınalp’in Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından belirlenecek bir kütüphaneye haftada en az 2 gün uğrayarak “Ahlak ve toplumsal değerler” konulu kitaplar okuma zorunluluğunu ve bu okuduklarına ilişkin olarak kütüphane tarafından düzenlenecek takip çizelgesini soruşturma dosyasına sunma yükümlülüğünü de karara bağladı.