İstanbul’da Görülen Şeyhmus Tatlıcı Davası: Nitelikli Cinsel Saldırı Suçundan Karar Değişikliği Talebi

İş adamı Şeyhmus Tatlıcı'nın hamile eşine cinsel saldırı davasında mütalaa

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, sanık Şeyhmus Tatlıcı, şikayetçi Melisa Tatlıcı ve taraf avukatları da bulundu. Şeyhmus Tatlıcı, kimlik tespiti sırasında gelir kaynağı olmadığını ve ailesinin ona geçimini sağladığını ifade etti. Tatlıcı, eşinin iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunarak, “Bunları yapacak hiçbir sebebim yok. O, çocuğumun annesidir. Ben nazik, kibar ve saygılı bir insanım. Bu tür eylemleri gerçekleştirecek biri değilim” diyerek suçlamaları reddetti. Sanık avukatı Kezban Hatemi, suç unsurlarının oluşmadığını iddia etti ve müvekkilinin eşine karşı cinsel saldırıda bulunduğuna dair hayali bir adli tıp raporu olduğunu belirtti. Hatemi, “Müvekkilim uzun süredir üzüntü içinde” dedi ve yeni bir rapor alınmasını ve Şeyhmus Tatlıcı hakkındaki yurtdışı adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.

Melisa Tatlıcı’nın avukatı Köksal Bayraktar da Yargıtay’ın verdiği kararın yanlış olduğunu söyleyerek, “Bu olay sadece cinsel saldırı ve taciz değil, nitelikli tacizdir. Sanığın cezalandırılması gerekiyor” dedi. Avukat Uğur Güner ise müvekkilinin olay sırasında 8 aylık hamile olduğunu ve bunun zorla gerçekleşen bir cinsel saldırı olduğunu belirtti. Bu nedenle Güner, sanığa üst sınırdan ceza verilmesini ve adli kontrol kararının devam etmesini talep etti.

Duruşma savcısı mütalaasında, sanığın eylemlerinin “Basit cinsel saldırı” niteliğinde olduğunu belirtti ve sanığın rızası olmadan eşine yaptığı eylemlerin nitelikli cinsel saldırı suçunu oluşturmadığını ifade etti. Savcı, Şeyhmus Tatlıcı’nın 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve adli kontrol kararının devam etmesini talep etti.

Şeyhmus Tatlıcı, savunma için süre talep ederek “Yurtdışında yapmam gereken toplantılarım var. Yurt dışı yasağının kaldırılmasını istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, taraflara savunma için süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, çiftin evlerinde yaşanan olayda, Şeyhmus Tatlıcı’nın eski kız arkadaşından gelen bir mesajı gören eşi Melisa Tatlıcı ile aralarında tartışma çıktığı belirtiliyor. İddianamede, Şeyhmus Tatlıcı’nın tartışma sırasında eşine hakaret ettiği, onun kollarını sıktığı, bacaklarına temizlik sopasıyla vurduğu ve cinsel saldırıda bulunduğu ifade ediliyor. İddianame, Şeyhmus Tatlıcı’ya ‘yaralama’, ‘cinsel saldırı’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından toplamda 18 yıla kadar hapis cezası istiyor. Mahkeme, 29 Ocak 2020 tarihinde Şeyhmus Tatlıcı’nın tehdit, hakaret ve kasten yaralama suçlarından beraat ettiğine karar vermişti. Ancak Şeyhmus Tatlıcı, boşanma aşamasındaki eşine karşı cinsel davranışlarda bulunduğu için 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay ise, mağdurun çelişkili ifadelerini dikkate alarak Şeyhmus Tatlıcı’ya nitelikli cinsel saldırı suçundan değil, basit cinsel saldırı suçundan ceza verilmesi gerektiğini belirtmişti.