İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, DİAYDER İddialarından Beraat Etti

İBB yöneticisinin "örgüte yardım" davasında karar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) ile terör örgütü PKK arasındaki olası ilişkiye dair yapılan araştırmanın ardından beraat kararı aldı. Saltık, “Ben terör örgütüne üye değilim, ama buna rağmen bilinçli bir şekilde örgüte yardım etmek amacıyla hareket etmiyorum” dedi.

DİAYDER’in terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma sonrasında, İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık hakkında suçlamalar ortaya atılmıştı. Ancak mahkeme, Saltık’ın söz konusu suçlamalardan beraatine karar verdi ve “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmeme” sebebiyle suçlanmasının zayıf olduğunu tespit etti.

Yavuz Saltık, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada, “Ben hiçbir şekilde terör örgütüne üye değilim. Aksine, şiddet içermeyen bir derneğe yardım etmek amacıyla hareket ettim. Bu nedenle suçlama karşısında beraat etmek beni mutlu etti” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanlığı’nın terör örgütleri ile mücadele çabalarının devam ettiğini belirten Saltık, DİAYDER derneğine yapılan yardımların dernek faaliyetleriyle uyumlu olduğunu ve amacının vatandaşlara yardım etmek olduğunu vurguladı.

Öte yandan, beraat kararı sonrasında İBB yetkilileri, yapılan incelemelerin ardından daha dikkatli olacaklarını ve gelecekte böyle bir durumun tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını açıkladı. Bu bağlamda, derneklere yapılacak yardımlarda daha titiz bir şekilde araştırma yapılacağı belirtildi.

Sonuç olarak, Yavuz Saltık hakkında yapılan iddiaların beraat kararıyla sonuçlandığı ve terör örgütleriyle mücadelede titiz bir tutumun sergileneceği vurgulandı. İBB, gelecekte benzer durumların yaşanmaması için önlemler almaya devam edeceğini belirtti.