İzmir, TEKNOFEST için Teknoloji Heyecanına Hazırlanıyor

İzmir Valisi Elban'dan TEKNOFEST açıklaması: Milyonun üzerinde katılım bekleniyor

İzmir’de düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, teknoloji meraklılarını buluşturmaya hazırlanıyor. Festivalin yapılacağı alanda hazırlıklar tamamlanmak üzere. İzmir Valisi Süleyman Elban, festival öncesi yaptığı açıklamada, “27 Eylül’de İzmir’de de TEKNOFEST heyecanını yaşayacağız. Şu an festivalin düzenleneceği alandayız ve yoğun bir çalışma sürüyor. Otopark, sosyal alanlar, sahne ve diğer tüm alanlar hazırlıkların büyük bir kısmı tamamlandı. Gençlerimizi, İzmirli vatandaşlarımızı ve ülkemizin her yerinden insanları, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 5 gün boyunca TEKNOFEST heyecanına davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Elban, festivalin beklenenden daha fazla katılımcıya ev sahipliği yapabileceğini belirtti. Toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik ettiklerini ifade eden Elban, bireysel araçlar kullanacak olanların da araçlarını dolu bir şekilde getirmelerini tavsiye etti. Yoğun bir katılım beklediklerini söyleyen Vali, bu sebeple daha rahat bir trafiğin sağlanması ve konforlu giriş-çıkışların gerçekleşmesi için toplu taşımanın önemini vurguladı. Ayrıca dün yapılan açıklamada, Elon Musk’ın da TEKNOFEST’e davet edildiği ve katılmayı düşündüğü bilgisinin iletildiğini belirtti. Müteşekkir olduklarını söyleyen Vali, böyle bir ismin festivalde yer almasıyla İzmir’e ayrı bir değer katacağına inandığını ifade etti.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ise festival öncesinde büyük heyecan duyduklarını ve İzmirliler olarak büyük bir festival ev sahipliği yapacaklarını belirtti. Özellikle İzmirli gençlerin büyük bir ilgi göstereceğini dile getiren İnan, kentlerinde büyük bir heyecan ve beklenti olduğunu söyledi. İzmir’in kuruluş ve kurtuluş şehri olduğunu hatırlatan İnan, Türkiye’nin savunma sanayisinde elde ettiği başarıları festival alanında göreceklerini ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın da 29 Eylül’de festivalde olacağını vurguladı.