Siber Dolandırıcılık Çetesine Operasyon: 210 Milyon TL’lik Vurgun İfşa Edildi!

210 milyonluk vurguna baskın... 9 kişi gözaltına alındı

SİBER Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başka ülkelerde bulunan kişi ve şirketlerin banka hesaplarından Türkiye’deki hesaplara büyük miktarda döviz transferi yapıldığı bilgisine ulaştı. Bu transferlerden kısa bir süre sonra paraların çekildiği tespit edildi ve bu durum, para alıcılarının dolandırıcılığa maruz kalmış olabileceği şüphesini doğurdu. Yapılan detaylı incelemede, uluslararası bir dolandırıcılık çetesine ulaşıldı.

Bu çete üyeleri, yurtdışında bulunan kişi ve şirketlerin e-posta hesaplarını ele geçirerek, ihracat ya da ithalat işlemleri için yapılması gereken ödemelerde devreye giriyor ve bu paraları kendi banka hesaplarına yönlendiriyordu. Elde ettikleri yüklü döviz miktarları da hızla çekiliyordu. Çetenin toplamda 210 milyon TL vurgun yaptığı belirlendi.

Siber Şube ekipleri, 6’sı yabancı uyruklu toplam 9 kişinin kimliklerini tespit etti. Dün sabah gerçekleştirilen operasyon sonucunda, bu 9 kişi gözaltına alındı ve 177 bin TL ile birlikte çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltındaki şüpheliler emniyette sorguya alındı.