Hatay Muharip Gaziler Derneği Binası Yeniden İnşa Edilecek

Depremzeye Kore vefası

Hatay Muharip Gaziler Derneği’nin eski binası, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıldı. Ancak, Türkiye Kore Gazileri Anma Topluluğu ve Koreliler Derneği işbirliğiyle, dernek binası Atatürk Parkı’na yeniden inşa edilecek. Yer tahsis töreni Atatürk Parkı’nda gerçekleşti ve törene, Türkiye Kore Gazileri Anma Topluluğu Başkanı Kyubaek Cho, Genel Sekreter Osman Sooyong Oh, Koreliler Derneği Başkanı Younghoon Kim, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk ve Muharip Gaziler Derneği Hatay İl Başkanı Ramzi Bakır ile birlikte Kore gazileri ve yakınları katıldı.

Türkiye Kore Gazileri Anma Topluluğu Genel Sekreteri Osman Sooyong Oh, bölgenin durumunu 1950 yılında yaşanan Kore Bağımsızlık Savaşı’na benzetti ve deprem sonrası Türk halkına yardım etmek zorunda olduklarını hissettiklerini belirtti. Oh, “Kore’ye gelen kardeşlerimiz nasıl canlarını feda ettiyse, biz de Türk devleti ve Kore gazilerimizle birlikte yürüme kararı aldık” dedi.

Yer tahsis töreninin ardından, merhum Kore gazisi Salim Alkan’ın yıkılan evinin yerine prefabrik bir konut inşa edildi ve Alkan’ın eşi Meryem Alkan’a teslim edildi. Ayrıca, Kore Gazisi Ali Çekme’nin eşinin evinde hasar gören kısmı da onarıldı. Kore Gazisi İzzettin Alkan’ın depremde yıkılan evi ise halen inşa sürecindedir. Hatay Muharip Gaziler Derneği binasının inşa süreci ise önümüzdeki ay başlayacak.