MKE Ankaragücü Trendyol Süper Lig’de Beraberlikle Yetindi

Eryaman’da tatsız sonuç

MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Tümosan Konyaspor ile oynadığı maçta 1-1 berabere kalarak galibiyeti kaçırdı. Bu durum, takımın moralini bozarken, maç sonunda yapılan açıklamalar ve tribünden yükselen sesler, sinirleri gerdi.

Eryaman Stadı’nda oynanan maça gecikmeli olarak gelen MKE Ankaragücü, taraftarı önünde ilk maçında Fenerbahçe’ye 1-0 yenildikten sonra, son maçta da Konyaspor ile berabere kaldı. Geçen hafta deplasmanda EMS Yapı Sivasspor karşısında sezonun ilk galibiyetini alan takımını desteklemek için stada gelen sarı-lacivertli taraftarlar, 90 dakika sonunda bir puanı sevinçle karşılayamadılar.

Başkent temsilcisi, Süper Lig’in 7. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak.

Teknik Direktör Tolunay Kafkas, maçla ilgili değerlendirmesinde, oyunun tamamının kendi kontrolünde geçtiğini ancak hücumda yeterince etkili olamadıklarını belirtti. Kafkas, iyi bir başlangıç yaptıklarını ve erken bir gol bulduklarını söyleyerek, şunları dile getirdi: “Oyunun belirli bir bölümünde, pres yapma konusunda güçlü olduğumuz alanda sorunlar yaşadık. Özellikle geçişlerde bazı oyuncuların pres yapmaması, saha içinde bazı sorunlar yaşamamıza neden oldu. Bu sorunlar, kale bölgemizde çok tehlikeli bir düzeyde değildi. Ancak gol yedik. İkinci yarıda, saha dizilişimizi ve oyuncu seçimimizi daha iyi yapan ve geçişi daha iyi gerçekleştiren, oyun anlayışımıza uygun oyuncuları tercih ettik. 90 dakika boyunca toplu ve topa sahip olma oyununu kontrol etmeye çalışmamıza rağmen, etkili olamadık. Üç orta saha oyuncusunun ceza sahasına koşu yapmaması, üretkenlik açısından sorunlar yarattı. Tehlikeli bölgelerde etkili olma konusunda sorunlar yaşadık. Aslında galibiyete çok yakındık, ancak dediğim gibi, bazı oyuncuların performansının düşmesi nedeniyle maçı kazanamadık.”

MKE Ankaragücü’nde 4 oyuncu sakatlık nedeniyle Tümosan Konyaspor maçında forma giyemedi. EMS Yapı Sivasspor maçından sonra çekilen MR sonucunda sol alt adalesinde zorlanma tespit edilen kaptan Tolga Ciğerci, antrenmanda yaşadığı sakatlık sonucunda sol omzundan yaralandı. Tatos ise elinden operasyon geçirdi ve Ali Sowe da sakatlığının tamamen iyileşmemesi nedeniyle maça hazır değildi. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Tolga, Tatos ve Ali Sowe’un tedavilerinin devam ettiği belirtildi.