İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da Yeni Kreşlerin Temelini Atıyor

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan CHP Sultangazi İlçe Başkanı'na tepki: 'Rezillik'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin toplam 10 Yuvamız İstanbul kreşinin temel atma törenine katıldı. Bu kreşler, 5 tanesi Anadolu yakasında olmak üzere toplamda 10 farklı yerde yapılacak. Temel atma töreni, Sultangazi Cebeci Mahallesi’ndeki şantiye alanında gerçekleşti. İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, İstanbullu çocukları eşit bir şekilde ele alma sözlerini hatırlatarak, her ilçede olsun olmasın İstanbul’un evlatları olduklarını ve hayata devlet ve millete bağlı bir şekilde devam etmeleri için çaba gösterdiklerini belirtti.

İmamoğlu, 10 kreşten yaklaşık bin 40 çocuğun yararlanacağını söyledi. Bu kreşlerde çocukların okul öncesi eğitim alarak hayata başlamalarının çok önemli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, bu sayede çocukların dünya insanı ve ülkesinin bir evladı olduğu bilinciyle eksiksiz bir şekilde hayata başlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, gelir seviyesi düşük olan annelerin çocuklarını kreşe gönderme imkanının da sağlanarak, annelerin iş bulma ve ev ekonomisine katkı sağlaması hedeflendiğini belirtti.

İmamoğlu, açılan kreşlerde anne-baba eğitiminden psikolojik destek hizmetlerine kadar çeşitli hizmetler sunduklarını ve en önemli sorumluluklarının Cumhuriyet’in çocuklarını, ilke ve ideallerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi. Bu şekilde düşüncelerini ifade edebilen, inançlarını savunan ve başkalarının düşüncelerine saygı gösteren bir neslin oluşacağını belirtti. İmamoğlu, gelecek nesillerle birlikte demokratik, eşitlikçi ve adalete dayalı bir ülkenin oluşturulacağına olan inancının tam olduğunu ifade etti. Yeni açılan 10 kreşin çocuklara, annelere ve babalara hayırlı olmasını diledi.

Törenin ardından fotoğraf çekimine geçildiğinde, İmamoğlu burada katılımın azlığından şikayet ederek CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren’e serzenişte bulundu. Avseren’in cevap verirken basının olduğu uyarısı yapıldı ancak İmamoğlu, basının önemli olmadığını söyledi.