Eyüpsultan Kasabında İş Yeri İçinde Düzenlenen Hırsızlık Şoku

Görüntüleri inceleyen işletmeci şaşkına döndü: Çalıştıkları iş yerinden 150 bin lira çaldılar

Eyüpsultan’ın Alibeyköy Mahallesi’nde bir kasap işletmecisi olan Ömer Kaytancı, kasasından aralıklarla para eksildiğini fark etti. Güvenlik kameralarını inceledikten sonra, işyeri çalışanlarından H.A. isimli kadının farklı tarihlerde kasadan para aldığını tespit etti. Kaytancı’nın iddialarına göre, güvenlik kamerasında görüntülenen anlarda H.A., müşterilerden aldığı paranın yarısını kasaya koyarken diğer yarısını da cebine attı. İşletmecinin söylediğine göre, kasadan çalınan miktar 15 günlük bir süre zarfında yaklaşık 150 bin TL oldu.

Ömer Kaytancı, yaşanan hırsızlığın nasıl gerçekleştiğini anlattı ve şunları söyledi: “Kasamız soyuldu ve paralarımız çalındı. Toplamda 100-150 bin lira kadar çalındı. Bu hırsızlık 15 gün boyunca gerçekleşti. H.A., güvendiğimiz, yardımcı olduğumuz ve her türlü desteği verdiğimiz biri olduğu için şüphelenmedik. İşlerimiz yoğun olduğunda kasayı ona bırakıp emanet ediyorduk. Son olarak kamera kayıtlarını izlediğimizde, soyduğunu gördük.”

Ömer Kaytancı ayrıca, dükkanda çalışan bir kuryenin de kasadan hırsızlık yapan H.A. ile iş birliği yaptığını iddia etti ve olayın ortaya çıkmasından sonra her iki çalışanın da ortadan kaybolduğunu söyledi. Kaytancı, hırsızlığın gerçekleşeceğini hiç düşünmediklerini belirterek, şunları dile getirdi: “Hırsızlığın içinde kurye arkadaşımız da varmış. Siparişlerin fiyatlarını silip parayı kendileri alıyormuş. Akşamları da parayı paylaşıyorlarmış. H.A. ise kasadan para almayı günde 7-8 kez yapıyormuş. Güvenimizin sarsılmayacağını düşündüğümüz için kuşkulanmamıştık, ancak anlaşılan güvendiğimiz insanlardan da mağdur olabiliyoruz. Önce hiçbir şey söylemediğimiz için kurye arkadaşımız kaçıyor. Kadın ise Samsun’a kaçtı ve her şeyini alıp gitti. Kendisine ait bir maaş bile vardı, onu bile almadı. Eğer haklı olsaydı, kesinlikle gelip parasını almış olurdu.”