Yasa Dışı Tütün Üretimi Suç Örgütlerine Karşı “Sis Operasyonu” Gerçekleştirildi

Bakan Yerlikaya duyurdu: 'Sis Operasyonu'nda 370 gözaltı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, yasa dışı tütün üretimi yapan suç örgütlerine yönelik “Sis Operasyonu” adı altında bir operasyonun düzenlendiğini duyurdu. Operasyonun, ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştiği ve 672 noktaya baskın yapıldığı belirtildi. Bu baskınların sonucunda 370 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Operasyon hakkında bilgi veren Bakan Soylu, şunları paylaştı: “Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyon kapsamında, yasa dışı tütün mamulü üreten ve satışını yapanlara karşı başarılı bir mücadele sergilenmiştir. Bu operasyon sayesinde büyük bir vergi kaybının önlendiği de ortaya çıkmıştır. Operasyon sonucunda; boş makaron olarak 33 milyon 918 bin 650 adet, doldurulmuş makaron olarak 6 milyon 878 bin 93 adet, sigara olarak 78 bin 610 paket, tütün mamulü olarak 8 bin 620 kilogram, puro olarak 10 bin 811 adet, elektronik sigara ve likit olarak 18 bin 96 adet ile sigara üretiminde kullanılan birçok sahte bandrol ele geçirilmiştir. 370 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır. Operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

Bakan Soylu, suçluların sis perdesi altına saklanamayacağını ifade ederek, milletin duaları ve güvenlik güçlerinin gayretleriyle mücadeleye durmaksızın devam edeceklerini belirtti. Suç örgütlerinin ve kaçakçıların her zaman takipçisi olduklarını vurgulayan Bakan Soylu, onlara asla göz açtırmayacaklarını ifade etti.