İmamoğlu, Kreş Sayısını Artırırken Bisiklet Kullanımını Teşvik Ediyor

10 kreş temeli

Ekrem İmamoğlu, son zamanlarda hayata geçirdiği 8 yeni tesisiyle birlikte kreş sayısını 65’e yükseltti. Sultangazi, Cebeci Mahallesi’nde düzenlenen toplu temel atma töreninde konuşan İmamoğlu, kreşlerin anne-baba eğitiminden psikolojik desteklere kadar çeşitli alanlarda hizmet vereceğini belirtti.

İmamoğlu daha sonra Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu- Tour of İstanbul için düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. 15 farklı ülkeden 21 takımın toplam 147 sporcunun katılacağı bu yarış hakkında konuşan İmamoğlu, “Maddi gücü bizden üstün olan ülkeler, kentler ve belediyeler, bisiklet kullanımını teşvik ediyorlar. Bir şehrin ve halkının zenginlik imajı artık lüks özel araçlar değil, bisiklet kullanımıyla oluşuyor” dedi.

Ancak, İmamoğlu’nun Sultangazi’deki kreş temel atma törenine katılımın düşük olması sebebiyle CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren’e tepki gösterdiği görüldü. İmamoğlu, fotoğraf çekimi için beton dökülecek alana geçerken, katılımın azlığından dolayı Avseren’e “Sen kendi partililerine burada büyükşehir belediyesinin temelini duyuramıyorsan, bu rezillik” şeklinde bir serzenişte bulundu. Avseren, “başkanım” diye yanıtladığı esnada, İmamoğlu’na basının yanında olduğu belirtildi ve İmamoğlu “Hiç önemli değil, basının olmasını” diye konuştu.