CHP İstanbul İl Kongresi Öncesi Adaylık Açıklamaları Devam Ediyor

Canpolat da aday... Genel Başkanımıza sahip çıkacağız

İstanbul’daki CHP il kongresine doğru adaylık açıklamaları devam ediyor. CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen isim olarak öne çıkmıştı. Ancak eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, dün beklenen açıklamasını yaparak Genel Merkez’in adayı olduğunu duyurdu.

Canpolat, partisinin il başkanlığında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Biz, mücadelelerden cesaret alan ve aydınlanan yolların yolcularıyız. İstanbul İl Başkanlığına adayım ve CHP’nin 100. yılında, 100 yıllık bir çınar olarak görev yapmak istiyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan itibarsızlaştırma girişimlerine izin vermeyeceğiz. Genel Başkanımıza sahip çıkacağız ve onun liderliğiyle yenilenmeyi gerçekleştireceğiz.”

Canpolat aynı zamanda, CHP’nin İstanbul adayı olarak Ekrem İmamoğlu’na destek verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Sahipsiz ve kimsesiz kalan CHP’nin İYİ Parti üzerinden işbirliği yapma dönemi artık sona ermiştir. Önümüzdeki seçimde İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak İmamoğlu’nu belediye başkanı yapmaya hazır mısınız? İstanbul’u alacağız. Türkiye’yi alacağız. Cumhurbaşkanlığı’nı alacağız.”

Bir kaynak ise Canpolat’a destek vermek için toplantıya 421 delege katıldığını belirterek, “Bu önemli bir farkla önde olduğunu gösteriyor” dedi.

İlk adaylık açıklamasını yapan isim ise Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik olmuştu. Değişimciler için aday olduğunu ilan eden Çelik, CHP’nin İstanbul’daki 39 ilçe başkanı arasından 27’sinin katıldığı bir toplantı düzenlemişti.

Bu gelişmeler, İstanbul’da yapılacak kurultay öncesi değişimcilerin güç gösterisi olarak yorumlanmaktadır.