Bağcılar’da Gerçekleşen Cinsel Saldırı Davası Sonunda Raporla Aydınlatıldı

Avukattan utanmaz iddia

Bir cinsel saldırı olayıyla ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. İddialara göre, Metin Aydın isimli kişinin sevgilisinin kuzeni olan Pınar Damar’a cinsel saldırıda bulunduktan sonra öldürdüğü belirtiliyor. Ancak Aydın, cinayeti itiraf etse de Damar’a cinsel saldırıda bulunmadığını savunuyor. Olayın üzerine yapılan incelemede, Pınar’ın üstünde Aydın’a ait DNA örnekleri bulunmuştu.

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Pınar’ın ölümünden önce mi, sonra mı cinsel saldırıya uğradığını belirlemek için Adli Tıp Kurumu’ndan bir görüş istemişti. Adli Tıp’ın raporu, dün yapılan duruşmada mahkemeye sunuldu ve Pınar’ın ölümünden önce cinsel saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı.

Sanık avukatı Servet Altundağ, duruşmada söz alarak, “Maktul, olay yerinde yaklaşık 39 saat kalmıştır. Ölümünden sonra da istismara uğrama ihtimali vardır. Bu durumun araştırılmasını ve keşif yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. Ancak mahkeme talebi reddederek, dava dosyasını savcıya değerlendirme yapması için gönderdi ve duruşmayı erteledi.