Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde Başakşehir’i Yenerek Seriyi Sonlandırdı

İsmail Kartal, Başakşehir kabusunu farkla yendi!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, en çok yenilgi yaşadığı takım olan Başakşehir’e karşı dünkü maçta net bir galibiyet elde etti. Kartal, daha önce Fenerbahçe’nin Başakşehir ile oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlik almasının ardından son 6 maçını da kaybetmişti. Ancak, bu kez seyircisi önünde oynanan maçta kötü serisine son verdi.

Ayrıca bu sezon evinde oynadığı 3 lig maçını da kazanan Fenerbahçe, 2015-16 sezonundaki Vitor Pereira döneminden sonra ilk kez iç sahada 3’te 3 yapma başarısı gösterdi.

Fenerbahçe’nin bu yaz Dinamo Moskova’dan 9 milyon 750 bin Euro’ya transfer ettiği Sebastian Szymanski, Başakşehir maçında da gol atarak skor katkısını sürdürdü. Polonyalı futbolcu, maçın 10. ve 80. dakikalarında fileleri havalandırarak Süper Lig’deki gol sayısını 4’e çıkardı. Ayrıca, ligin yanı sıra UEFA Konferans Ligi’nde de 3 gol ve 3 asist yaparak toplamda 11 gole katkıda bulundu. Geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Feyenoord’un Vitesse’yi 5-2 yendiği maçta 2 gol atan Szymanski, 417 günlük bir aradan sonra ilk kez bir maçta iki gol sevinci yaşadı.